x

Crucified Barbara + Sister
Debaser Slussen
D. 2012.28.12 Kl. 19:00

Crucified Barbara bestående av Mia Coldheart, Klara Force, Nicki Wicked och Ida Evileye, intar Slussen den 28 December.

Bandet blandar thrash, sleaze och hårdrock och likväl som de har spelat förband till bland andra In Flames, Sepultura, Motörhead, Backyard Babies, Doro m.fl. klarar de sig också mycket bra på egen hand och turnerar flitigt i Europa. De har även besökt Ryssland och Australien och härnäst står Sydamerika på tur.

Bandet bildades 1998 i Stockholm med punken som en viktig del i deras musik, och den är fortfarande närvarande i varje steg de tar i dag, även om de har utvecklats mot en hårdare, tyngre och mer kontrastfylld rock. 2010 kunde man se dem i Melodifestivalen och i maj 2012 släppte de sitt tredje album, ’The Midnight Chase’ i Europa och Japan och i Juli kom den ut i Nordamerika. Albumet är inspelat i Music-A-Matic studion i Göteborg och producerat av Chips Kiesbye.

SISTER
"Ett av Sveriges råaste, hårdaste och skitigaste liveband." "Big-bollocked glammy punk." "En perfekt blandning av Mötley Crüe och Wednesday 13." "A definite 'don’t give a damn' attitude is evident here."

Se där blott fyra av väldigt många pressrosor som den senaste tiden strötts över Jönköping/Stockholm-kvartetten SISTER. Och det är ju precis som det ska vara; SISTER är verkligen ett band som förtjänar allsköns lovord. Deras kläder, smink och allmänna attityd riktigt skriker "älska ditt uppfuckade liv". "Hated" (Metal Blade, 2011), deras fullängdsdebut, är full av hårdnackade och dekadenta toner samt eldfängd och uppviglande lyrik. PRIMORDIALs Alan Averill älskar dem. Vem kan argumentera mot detta?