x

Here We Go #9 - in Dfa We Trust
Debaser Malmö
D. 2012.01.12 Kl. 19:00

Sista temat för i år blir DFA, helt enkelt för att vi älskar DFA och för att vi tycker att det inte finns musik som mer förtjänar att spelas på ett dansgolv. Vi väljer under kvällen ut den absolut bästa och mest dansanta musiken från DFA och visar dessutom dokumentären Shut Up and Play the Hits.

DFA, står för Death From Above och är ett skivbolag och en producent/remixduo som startades i och med mötet mellan James Murphy (LCD Soundsystem) och Tim Goldsworthy (UNKLE, Mo' Wax). DFA är baserat i New York och hem för band som till exempel LCD Soundsystem, The Rapture, Shit Robot, The Juan Mclean, Planningtorock, YACHT och Black Dice.

DFA firade 10 årsjubileum förra året, ungefär samtidigt som James Murphy begravde LCD Soundsystem, och under det dryga decennium de funnits som etikett har de skapat sig en välförtjänt respekt, och är inte minst i musikerkretsar aktade som det coolaste skivbolaget som finns.

Precis som i fallet med LCD Soundsystem's musik, består DFA's stall av ett perfekt hopkok av elektronisk dansmusik och punkattityd mixat med diverse andra genrer. Som remixduo är DFA oerhört ansedda och har remixer av låtar med bland annat MIA, Gorillaz, Le Tigre, Hot Chip, The Rapture och Justin Timberlake på meritlistan.

20.00 Shut Up and Play the Hits. Fantastiskt fin dokumentär där vi får följa James Murphy under 2 dygn. Från den dag som är LCD Soundsystem's sista som band - genom deras sista spelning på Madison Square Garden - till dagen efter. Filmen hade premiär på filmfestivalen Sundance i början av året och har inte gått upp på biografer i Sverige. Här är din chans att se den!