x

The Sword
Debaser Malmö
D. 2013.26.01 Kl. 19:00

HYLLADE THE SWORD (US) GÄSTAR BEGGARS BANQUET PÅ DEBASER MALMÖ MED HELT NYA PLATTAN "APOCRYPHON"! MED SIG HAR DE DESSUTOM TVÅ RIKTIGT TUNGA SUPPORTBAND!

- THE SWORD
De har medverkat i ett av de första Guitar Hero-spelen med låten "Freya" och skaran av fans är stadigt på uppgång. Bland dessa fans kan nämnas inga mindre än Metallica som handplockade The Sword till att medverka på deras världsturné 2008. Det var många som reagerade med chockartad glädje redan 2006 när The Sword släppte sitt debutalbum "Age of Winters". De började turnera direkt och följde upp detta med ytterligare ett riffmonument till platta med ödmjuka namnet "Gods of the Earth". Med denna fick bandet också sin första placering på Billboards Top 200. Tredje plattan "Warp Riders" kom 2010 och i oktober detta år släpptes "Apocryphon". Tillsammans med producenten J. Robbins (Clutch, Jawbox) drog Austinbandet till Baltimore i fem veckor för att spela in detta sitt fjärde album. Baltimore bidrog med en annorlunda energi, något som bandet tog till sig. Förra albumet var ett konceptalbum, en sci-fi-historia. Nya plattan är helt annorlunda och enligt sångaren John D. Conise har bandet gått ifrån att endast vilja underhålla sina lyssnare till att faktiskt nå ut med ett budskap. Ordet apocryphon kom till Conise när han studerade teologi. Där läste han om de skrifter som kyrkan tidigt valt att gömma undan på grund av dess innehåll. The Swords "Apocryphon" handlar bland annat om Egyptisk kosmologi och naturens cykler, allt uppbackat av feta riff och grymma refränger.

- support: LONELY KAMEL
Blues, grooves and a bottle of booze! Lonely Kamel spelar en klassisk hårdrock blandat med en del doom och en del psykadelika. Inspirerade av de tunga blueslegenderna bidrar även bluesen till bandets musik. Lonely Kamel kommer från Oslo, Norge. Tredje plattan "Dust Devil" släpps 28 oktober.

- special guests: BOMBUS
Bandet som fått en egen epitet i GP ("Bombusrock") är tillbaka igen. Det är tungt, det är hårt, det är skäggigt, det är från Göteborg och det är utan handbroms. 2010 släppte de sin självbetitlade debut på det egna bolaget Mourningwood. Skivan spelades in i Welfare Sound-studion tillsammans med Per Ståhlberg (Division Of Laura Lee, Daniel Gilbert) och Olle Björk (Repoman, Daniel Gilbert). En debut som uteslutande fick bra recensioner. Efter det har en 7’’ singel släppts och vi välkomnar dom till Malmö med riktig skaunekäerleg!

Som vanligt står arrangörerna TWIST ACTION HEROES i DJ-båset hela kvällen och ser till att stämningen når oanade höjder under, mellan och efter bandens spelningar. Dans, kärlek och rock'n'roll natten lång!

Observera starttider på banden. Kom i tid!