x

Ikons + Ra
Debaser Malmö
D. 2012.23.11 Kl. 19:00

Lönefredag, Ikons, RA, A Boy Called Billy, DJ Loffelicious, Anna Vinhus och DJ IS OK. Gratis inträde och halva priset på allt i baren fram till nio. Vi ses va?

IKONS
Redan för fem år sen hade vi Ikons hos oss. Har för mig att de inte ens släppt något då. Eller så var det precis i anslutning till en EP. Vi gillade dem i alla fall. Vi bokade en rätt larmig version av bandet till den andra gången vi hade High Five. Det var en fantastisk kväll. Ikons och Cut City.
Ett par år senare bokade vi dem igen. Tyckte de kunde passa ihop med Audionom. Det gjorde de. Krauten på skivan som kom året efter var redan på plats.

Den här gången väntade vi tills skivan faktiskt kommit. Vi kunde lyssna på låtarna som fastnat på PVC och bli förväntansfulla, behövde inte bara boka på känsla.

"Life Rhythm" är en lättare historia än den självbetitlade debuten. Luftigare, friare, öppnare. Repetitionerna finns där, men det här är inte bara för de inbitna puristerna. Ikons lutar sig mot popmusiken (mest den skotittande), lockar en bredare publik, men har inte glömt sitt förflutna.

RA
Du kanske redan hunnit se och höra RA från Malmö. De har spelat en del och gjort ett bestående intryck på dem de spelat för. Nu är det dags för oss att äntligen boka dem till High Five.

Vi vet att de flesta refererar Velvet Underground, Spacemen 3, The Jesus and Mary Chain och liknande när de pratar om rock, minimalism och repetition. Fullt förståeligt, RA har lyssnat på de tre banden. Samtidigt vore inte bilden av dem komplett om vi inte pratade om samtida fenomen, om exempelvis festivaler och etiketter som Austin Psych Fest och Sacred Bones. Där kunde RA höra hemma; där kan de höra hemma inom en snar framtid.