x
Sleep Party People + Johan Reinhold - Sleep Party People

Sleep Party People + Johan Reinhold - Sleep Party People
Sticky Fingers
D. 2012.24.11 Kl. 21:00

 


Dörrar 21.00


18 år med förköp


 


SLEEP PARTY PEOPLE

Sleep Party People är egentligen Brian Batz enmansprojekt. Med ett piano, en gitarr och en gammal uttjänt trummaskin har han bestämt sig för att brodera upp en fantasikittlande värld för oss att njuta av, vackert och harmoniskt. Men de stunder där det är nästan övernaturligt fridfullt får aldrig riktigt fäste, för i arrangemangen tycks det vila ett mörker likt en förbannelse som konstant håller oss beredda på att något märkligt och otäckt närhelst ska hända.
Live är denna känsla än mer påtaglig, där Sleep Party People förvandlar sig till ett fem-mannaband som har musklerna att bryta upp låtarna med våldsamma shoegazeexplosioner, det manglas på tills den hårda kontrasten till slut utgör den nya harmonin, genialiskt!
Du kanske kommer ihåg känslan som genomsyrade dig den första gången du såg Donnie Darko? Där har du Sleep Party People. Och det är, besynnerligt nog, inte den enda likheten med Donnie Darko. Under bandets konserter är de nämligen iklädda kaninmasker...
I Danmark har Sleep Party Peoples eponyma album fått strålande kritik, och förenklade jämförelser med Flaming Lips, My Bloody Valentine och Cocteau Twins far som pilar genom luften. Med årets album We Were Drifting On A Sad Song tar de ytterligare ett kliv ut i ett virvlande kosmos, den drömska videon till Chin är ett konstverk i sig där en balettdansös rör sig elegant genom den mörka rymden, exakt lika välbalanserat mellan ljus och mörker som musiken.
Gör er beredda på en udda upplevelse, tre datum i slutet av november besöker Sleep Party People Göteborg, Malmö och Stockholm. Ni kommer inte att ångra er.JOHAN REINHOLD


2012 var året då Johan Reinhold flög under svensk medias radar. Shoot Me Down släpptes med tillhörande, specialdesignad hemsida främst gentemot olika bloggare och digitala nätverk. En kort tid därefter hade SMD närmare 15000 nedladdningar på SoundCloud och hemsidan hade vunnit pris för sin innovativa design.

Flertalet europeiska bloggar pratade om Johan, och Best in New Music skrev "A great taster of what´s to come from the artist" medan Alt Sounds tyckte att "When he opens his mouth you not only become an immediate fan, but a devotee".

Uppföljarsingeln, Heart In A Jar, uppmärksammades bl a av Record of the Day, som skrev att "With international interest growing, Heart In A Jar is only going to grow this talented songwriter´s reputation further".

Så är det då dags för svensk media att få Johan presenterad för sig. EP:n Tears From The Start släpps 29 oktober, och titellåten är ett typexempel på det som kännetecknar Johan Reinhold: storstilad, vacker, smart och känsloladdad pop av bästa märke. Tears From The Start är även den ett samarbete med mästerproducenterna Astma & Rocwell, och Johan är infernalisk på att filmiskt återge exakt den känsla vi alla känner igen, när vi egentligen vet bättre, men ändå bara MÅSTE känna på ljuslågan, MÅSTE få lägga handen på plattan, MÅSTE kyssa den där munnen vi vet att vi egentligen borde drömma om på tryggt avstånd.

Den där känslan av att veta att vi kommer att slå oss sönder och samman i fallet på väg ner... men att det ju ändå var värt det. För att vi levde.