x

Metz + We Live in Trenches
Debaser Malmö
D. 2013.08.03 Kl. 19:00

What We Do Is Secret är klubben som huserat i Stockholm under många år och som även låg bakom den hårda mångfasetterade musiktidningen DZ/Denimzine. Du kan alltid räkna med livemusik av hög klass, vare sig det är ett hypat band från New York eller ett okänt punkband från Paris. Coolt och högt med knuten näve i luften är det också i DJ-båset där du alltid hör den tuffaste punk- och rockmusiken. Förvänta dig ett party som kommer att få dig ner på knä och önska att det aldrig ska ta slut.


Kanadensiska powertrion Metz är som att titta i skivbacken på den tiden indiemusik betydde nåt kompromisslöst, hårt, avigt och som man fick bry sin hjärna med för att förstå.

Metz är en återgång till allt som är bra med hög, extatisk och levande musik. Har du en förkärlek till Shellac, The Pixies, The Jesus Lizard och Public Image Ltd när de är som mest onda, kommer du antagligen älska dessa gossar. Under de senaste tre och ett halvt åren har Metz spelat i källare, butiker skridskor, klubbar och festivaler. Med ett antal EP´s i ryggen släppte man i år debuten på Sub Pop med lysande recensioner. Plattan är producerad av Holy Fuck's Graham Walsh samt Crystal Castles tekniker Alexandre Bonenfant.

Support i båda städerna hittar vi We Live In Trenches. Politisk ilska satt till en gnisslande och monoton oljudskuliss, en väg som påminner om den som Flipper och Union Carbide Productions trampade upp i förra seklet fast obekvämare. Bandet låste sedan in sig i replokalen för att färdigställa det nya låtmaterialet som förevigades av Pontus Andersson i IF Studios under sommaren 2012. Det som inte kunde bli hårdare blev hårdare. Det som tidigare var mörkt blev becksvart. Den kommande LP:n "Life Crisis" släpps på Farsot i Sverige och La Familia i Europa under sommaren 2013.

Klubbvärdar är WWDIS Malmö