x

Strindbergs + NobelkommittéN
Debaser Malmö
D. 2013.18.01 Kl. 19:00

Janne Borgh (Moderns) och Johan Johansson (KSMB) bildade 1982 Strindbergs, tillsammans med Johan Carlén på trummor, efter att deras vänner och bandkamrater gått skilda vägar. Strindbergs stod för punk och powerpop och texter som än idag betyder något. Kort sagt var Strindbergs ett utav Sveriges bästa och mest explosiva punkband med albumen "Bibeln", "Med Strindbergs ur tiden" och det sista albumet Bombpartyt.

Efter ca 300 konserter beslutade sig bandet för att splittras. Men under detta år 2012 som kallas Strindbergsåret började bandets gamla fans att ropa efter en återförening. Vi är mycket glada över att bandet har lyssnat och gjort slag i saken. Strindbergs står åter igen livs levande på scenen för att sjunga om alla dessa jävla Kvasibarn. Denna gång gör de det tillsammans med Robert Eriksson från The Hellacopters bakom trummorna.

Nobelkommittén
Efter förra skivan "Innan Livet Exploderar" haglade Ebba Grön och KSMB referenserna efter Nobelkommittén och visst fanns dessa legendarer som inspiration, men även mycket mer än så. Nu på nya given "Vi Som Ville Någon Annanstans" från 2012 finns det mer utrymme och mer tid för den experimentlusta som Nobelkommittén inte fick utrymme för på "Innan Livet Exploderar". Influenserna av mer modern punk, och folkrockiga legendarer lyser nu starkare igenom. Samtidigt är det lätt att känna igen dom i det där opolerade, ärliga och råa som var starka kännetecken på debuten.

Med en något större ljudbild producerad av Tommy Tift (Sista Sekunden/Vånna Inget) och med fantastiska insatser av Dan, Linda, Linn, Karro, Frank och Joakim från så olika band som Bustups, Vånna Inget, Pestens Tid, Vienna Heat och Speakeasy är det ett energifullt och taggat Nobelkommittén som fortfarande vill någon annanstans!

Dj är fantastiska Jonas Appelqvist från bokningsbolaget Brother/Sister.