x

Bäddat För Trubbel + Räjäyttäjät
Debaser Malmö
D. 2013.30.01 Kl. 19:00

Detta ÄR Malmös bästa band. Vi bor inte i New York, utan Malmö Stad, och tacka gudarna för det, för då hade vi aldrig upptäckt Bäddatbandet. Genialiska, enkla texter om livet, som manglas ut från svettdrypande gitarrer och som får alla att känna sig välkomna i Bäddatfamiljen. Så skrev vi när vi gästades av detta fenomenala band, som låter de flesta låtar klocka in under två minuter, på vår fem års fest förra året. Nu är de tillbaka igen. Vi kan knappt vänta! Måndag morgon eller söndag natt. Det spelar ingen roll att det är onsdag. Det är Bäddat för Trubbel!

Bäddat för trubbel spelar rock utan trams. Nisse Hellberg har sagt att dom påminner om tidiga Wilmer X och bara det gör att du borde se dom. BFT firar arbetarklassens sorger och glädjeämnen med tvåminuters opretantiösa boogiebaserade rocklåtar. I våras kom andra fullängdaren 'Värdighet' och under 2013 kommer två EPs och en liveskiva.

Denna kväll får vi också besök av det finska bandet Räjäyttäjät - Finlands bästa band sen Hurriganes. Dom spelar räjä'n'roll, influerade av Little Richard, Sonics och Can. Detta är deras andra spelning utanför hemlandet och det kommer att bli ett jävla tryck.
Efter tre kassetter och en singel har dom nu släppt sin debutskiva. Har ni tur kan ni köpa den från bandet på plats och slippa en massa porto från Finland.