x

Christopher Sander
Debaser Medis
D. 2012.21.12 Kl. 19:00

Christopher Sander spelar och sjunger. Han är sångare och gitarrist i [ingenting] och solo med en samling sånger, andras och egna, bl.a. från. albumet "HEJ HÅ! - Christopher Sander sjunger Astrid Lindgren, Spacemen 3 och egna sånger".

Aldrig har väl någon bundit en skör liten grön tråd mellan en barnens sagovärld och krautiska rymdjam. När Christopher Sander gör det står verklighetsflykten i fokus, eller kanske handlar det om att förgylla densamma. Ingen ser världen som jag gör eller som du gör. Världen är vad vi gör den till. Hej mr P.C.

Romantiska utflykter och uppväxtens måndräkter umgås tillsammans i nyskrivet material. Det är lite som att låta America lära känna Miles Davis, om än bara bredvid varandra i skivhyllan. Man reagerar med barnslig förtjusning på mangelmelodier och lär sig mer om livet. Detta i kombination med stark singelpop som till exempel i singeln "Caroline (jag såg dig)" som är förstärkt med My Morning Jacket-slingor och Berlin-stråkar gör ”HEJ HÅ!…” till något att ta med in i idet. Det är sprött och sårbart som inget annat och typiskt, Christopher. Vackert.

Runt nyår åker Sander till New York för inspelning av ny EP och 2013 kommer det även dyka upp ett nytt album. Denna kväll kommer även MOUSSA FADERA, JOHAN HOLMEGAARD, SARASVATI KARLSSON, NIKLAS LUNDELL OCH MATTIAS B O SEBASTIAN ROSS vara med på Debaser.

Djs är Mathias Zachrisson (Simian Ghost) & Sigrid Ejemar mfl.