x

Bonaparte + Mankind
Debaser Malmö
D. 2013.10.01 Kl. 19:00

Det fullständigt oefterhärmliga electro/rock bandet Bonaparte från Berlin känns på gränsen till omöjligt att sätta etikett på. Bandet som grundades av schweizaren Tobias Jundt är kanske ett utav Berlins allra hetaste band just nu med en stil som bl a kallats för "visual trash punk". På scenen klär de ut sig till superhjältar, datorer, kaniner och sjunger galna texter om precis allt mellan himmel och jord. De känns minst lika konstnärliga, om inte mer, som de allra flesta musiker som någon gång sökt sig till denna myllrande konstnärsstad. Minns bara hur Berlin präglade David Bowie och plattan "Low" som ingick in i hans "Berlin Trilogi". Tredje albumet "My horse likes you" släpptes 2012.

Konstnärskollektivet MANKIND från Stockholm och Hökarängen bestående av Art Onion, Alex Ceci, Oliver Boson och Fredrik Diffner behärskar alla möjliga konstnärsformer från foto och poesi till konst och musik. Rent musikaliskt är de influerade av soul, The Who och Kinks vilket gett dem möjligheten att säga - Det vi spelar kallar vi garagesoul. Den regniga sommaren 2012 spelade de in sitt debutalbum tillsammans med producenten Gordon Raphael som bland annat samarbetat med Regina Spektor och The Strokes. Likheterna med sistnämna band finns inte bara i musik utan även i stil och i modet att vara en självklar del av en stor pulserande storstad.

MANKINDs primära drivkrafter är misstag, humor och en nära anknytning till en poetisk idévärld. Vi tror inte på någonting och om vi lyckas lura oss själva att tro att något är heligt blir det musik. "Garageorkestern MANKIND har upprört och hänfört publik över hela landet. Deras musik vill jag beskriva som ett förrymt odjur, nyfiket, argt och förvirrat. Endast stundvis förslavat under vacker stämsång som binder ned besten under tunga kedjor. Med ett förvirrat scenspråk och en förkärlek för poesi och performance bråkar poppig gitarr, jazztrummor och fuzzbas tills alla dansar och drömmer". (sagt av Laszlo Stenhardt på fyllan)

Dj-duon Papier Maché spelar helkvällsmusik för dig.