x

EP's Trailer Park
Debaser Slussen
D. 2013.02.02 Kl. 19:00

Det är stor skillnad mellan att bo under en sten och att bo ovanpå den. De flesta gör både och under en livstid. Ofta försöker man, försöker man, försöker man häva upp sig och så är man uppe ett tag och sen puttas man ner igen. Eller så försöker man, försöker man, försöker man häva upp sig och när man inte lyckas hålla sig uppe så kryper man ner igen. Man kanske till och med stannar nere. Man kanske till och med gör sig ett hem där nere. Bor drömmarna ovanpå stenen och försöker man bara nå upp till dem? Bor musiken ovanpå stenen och försöker man bara fiska ner den? Efter ett tag känns det som att man har allt man behöver där nere. Allt man behöver för ett komplett liv. Efter ett tag känns det som att man vill dra med sig andra ner också. Eller fanns det aldrig en sten till att börja med?

Det här är EP’s Trailer Parks nya skiva. Den heter blott ”EP’s Trailer Park” för att det är kulminationen av nåt eller nystarten på nåt. Det är döden och återfödseln i ett. Det är en jävla bra skiva. Efter ”Last Night on Earth” kommer ”There’s a bird singing in your chest. And it says ’This could be a brand new day…’”
- Martin Luuk, november 2012
--------------------------------------------------------------------------------
EP's Trailer Park är i början av nästa år (30 Jan) tillbaka med sitt självbetitlade fjärde album. Utan tvekan deras mest poppiga någonsin. Förutom att liera sig med Andreas Mattsson som producent så satte bandet upp 12 Dogmatiska regler för albuminspelningen.
1. Beatlesförbud
2. Pedal steel, banjo och mandolinförbud
3. Sång är det finaste instrumentet
4. Ingen alkohol eller godis i studion
5. Akustiska instrument framför elektriska
6. Inga gästsångare, gästsångerskor eller duetter
7. Trummorna ska låta som trummor
8. Sången ska sjungas i bar överkropp
9. Kaffet bör intas på Mellqvists och lunch på Rosen
10. Korta låtar framför långa låtar
11. Vackert är bra

Sagt om nya plattan:

Aftonbladet - Varmt organiskt, förstklassig Svericana
DN - Oupphörligt angenämt
Nöjesguiden - Den viktigaste regeln av alla håller de stenhårt fast vid från början till slut. "Vackert är bra".

Debutanterna i Honeymilk har gett oss ett litet smakprov i form av låten ‘It Might Be’. En låt som stannar på 2.57 och får oss att längta efter lite mer av dessa frenetiska indietoner.

Djs ikväll är Sebastian Mantel, WiMP och lite annat löst folk. Wimp kommer från din lokala skivhandlare, de kommer från indierockband, fan vet om inte vissa t.o.m horat omkring i radion. De kommer med filer och de kommer med skivor. De älskar att rota i den digitala reabacken men de diskriminerar inte. De är Part Time Punks som jobbar på måndagar.