x

Then Comes Silence + in I Dimman
Debaser Malmö
D. 2013.16.02 Kl. 19:00

HEMLIGHETSFULLA THEN COMES SILENCE MED IN I DIMMAN SOM SUPPORT SLÄPPER LOSS MÖRKA KRAFTER PÅ KLUBB BEGGARS BANQUET NÄR BÅDA BANDEN GÖR MALMÖDEBUT DEN 16 FEBRUARI

THEN COMES SILENCE
Kanske känner du dig iakttagen eller att någon/något smyger sig inpå?

Saker som rör på sig, dörrar som knarrar, okända ljud. Kanske känner du plötsligt en isande vind genom rummet? Skarpa lukter som förföljer dig.

Skräckkulturen har vi haft med oss sen länge. I sagor och folktro. En tur genom övergivna bygder och en natt i skogen lockar tillbaks den känslan. Vår bekväma livsstil gör oss avskärmade och rädda för döden och ofta undviker vi saker som påminner om den. En rädsla för det okända, det vi inte kan se eller förstå.

En fascination för död, undergång, spiritism och förgängelse samlar det nya bandet. Samt en kärlek till noiserock, goth, shoegaze och psychadelia. Then Comes Silence ger dig mörker och dödsromantik genom musik och ljud, framfört på gitarrer på hög volym. Det är hårt, överstyrt och generöst med effekter.

I höst kommer deras självbetitlade debutalbum att släppa lös de mörka krafterna. Kvartetten har valt att tillsvidare förbli anonym. Att veta vem som spelar i bandet är inte viktigt. Lyssnaren får skapa sin egen bild av de fyra medlemmarna, vilket gjort att Then Comes Silence blivit ett band det snackas om. Vilka är egentligen dessa mystiska personer? Vill du veta får du helt enkelt se till att komma till spelningen.

IN I DIMMAN (support)
In i dimman kliver in med fötterna nedsmutsade av 90- talets skitiga gitarrock och sprider en svag doft av unken Neil Young-skjorta i lokalen. Med det svenska språket i centrum låter bandet inte som andra band, inte ens som Kent. Eller kanske lite som Kent och Sonic Youth på en gång? Eller som om Dinosaur Jr mött en salongsberusad Cornelis och tycke uppstått?

Live slår bandet an en skör sträng hos publiken och målar det mörkt med en dimridå av vackra oljud och, för all del, skimrande melodier och inte minst hederligt gitarrös. Kom ihåg var ni såg dem först, för detta kan bli en av de kommande stora akterna som uteslutande sjunger på svenska.

Klubb Beggars Banquet är mycket stolta över att kunna presentera två rykande färska band som båda känns oerhört lovande och spännande. Som vanligt står arrangörerna Twist Action Heroes själva i DJ-båset hela kvällen och bjuder på dans, kärlek och rock'n'roll hela natten lång.