x

Westkust + Norma
Debaser Slussen
D. 2013.26.01 Kl. 19:00

Från Göteborg kommer Westkust som under förra året debuterade med EPn "Junk". Vi låg brett över bandets orgie i vassa och virvlande gitarrer som vi lärt oss älska tack vare band som My Bloody Valentine, Ride, Lush, Slowdive m fl. Vi väntar spänt på en fullängdare som lär kunna ge bandet en biljett på en båt över Nordsjön med destination Manchester, London, Glasgow eller vilken stad som helst. Vi är säkra på att de kommer att ta emot er med öppna armar. Bandet ger ut sin musik på den utmärkta lilla indieetiketten Luxury som i sitt stall även har Skansros, Palpitation, Makthaverskan, Fulmakten för att nämna några.

NORMA
Efter att ha hyllats för sitt debutalbum är Norma nu äntligen aktuella med sitt andra album kallat “The Invisible Mother”. Normas musik är en mix av ambient, kraut, noise, electronica, indie ofta med repetitiva trummor/bas och ett stort, nästan hypnotiskt sound. De gör rikt broderad och panoramisk musik med en värme man sällan hör från band i denna genre. Självklart kommer man att tänka på tysk kraut men också Spacemen3/Spiritualized’s rymdrock. De har även jämförts med Silverbullit, 120 days, Serena Maneesh and Sigur Ros. Det nya albumet lutar sig lite mer på den elektroniska delen av denna genre men är fortfarande lika organiskt och flytande.

Första singeln “Joan” som släpptes i december (med filmisk dansvideo signerad Hedvig Jenning) är en suberb liten låt med ett stort filmiskt sound är “Joan”. Albumet “the Invisible Mother” kommer att släppas i slutet av januari 2013.

KLUBBPREMIÄR!
Efter åratal av skivspelande, bandbokande och klubbarrangerande drar nu radarparet Fredrik Asplund och Johan Risberg till Debaser Slussen och kör igång Asplund/Risberg. Det här är en klubb för finsmakare där den nya skiten går hand i hand med klassikerna, där skeva elgitarrer samsas med tunga beats och där dansgolvet alltid är fyllt med rök. På Asplund/Risberg är Grimes och M.I.A. är lika självklara låtval som Sonic Youth och Pixies. Indieälsklingar som The Smiths och Joy Division bjuds upp till dans av Daft Punk och The Knife. Efter att ha tagit hand om flera års midsomrar och juldagar på Debaser är Asplund/Risberg här för att stanna. Ni vill inte missa det här!