x

Funeral Suits
Debaser Slussen
D. 2013.01.02 Kl. 19:00

Irländska indiebandet Funeral Suits till Sverige!

Funeral Suits är den hyllade och irländska kvartetten från Dublin som i somras fick våra indiehjärtan att gå på högvarv med debuten "Lily of the Valley". Om mindre än en månad kommer de till Lund och Stockholm då de den 31 januari börjar i Skåne för att dagen efter komma upp till huvudstaden och Debaser Slussen.

Funeral Suits levererar musik som är fyllig utan att vara uppblåst, den är tung utan att bli hotfull och känns spännande trots sin återhållsamhet. Den ljudmässiga dubbelheten i bandets sound tar Funeral Suits från högtalarna till hjärtat utan omvägar. Debutalbumet "Lily of the Valley" kom under 2012 och har producerats av ingen mindre än Stephan Street (Blur, The Smiths) och detta har verkligen fått våra förväntningar på bandet att bli skyhöga.

Bandet består av Brian James, Mik McKeogh, Greg McCarthy och Dar Grant. Deras gemensamma kärlek till distade gitarrer, harmonisk pop, konstrock och electronica ledde till att bandet spenderade nästan två år i en nedlagd kontorslokal i djupaste North County Dublin. Där ägnade de sig åt att skriva, repa och däremellan blev de inbjudna att gästa band som Franz Ferdinand, Passion Pit, The Maccabees, Local Natives bland andra.

Under 2012 gjorde Funeral Suits tre väldigt framgångsrika turnéer i Storbritannien och bandet har hyllats av såväl kritiker som publik. Låt 2013 få en smakstart tillsammans med en av världens just nu hetaste indieakter när de under kommande månadsskiftet kommer till Lund och Stockholm.