x

Friska Viljor + The Culture In Memoriam
Debaser Malmö
D. 2013.01.03 Kl. 19:00

Ibland utvecklas livet precis som man tänkt sig, ibland tvärtemot. När det gäller vårt band har vi kommit längre än vi någonsin vågat drömma. Vi har fått se nya länder och städer, mött människor och upplevt saker vi inte kunde föreställa oss när vi startade. Vi har spelat inför 30 000 personer, vi har spelat inför tomma hallar. Vi har skrattat, vi har gråtit. Under våra sex år tillsammans har vi gått från förvuxna tonåringar till vuxna.

Sedan vi släppte vårt fjärde album ‘The beginning of the beginning of the end” har det hänt mycket. Framför allt har två nya människor kommit till världen. Att bli föräldrar har varit fantastiskt på alla sätt och vis. Som alla föräldrar vet påverkas dock ens dagliga liv mer än man kunde ana. Man går från att styra sitt eget schema fritt, till att få svårt att pussla ihop dagarna utanför bebisbubblan.

Vår ursprungliga plan var att släppa vår femte skiva våren 2012, men efter massa sömnlösa nätter, dagar fyllda med bebislogistik och våra vanliga jobb var det svårt att hitta energi och inspiration till att gå till studion. Ett år försenade kan vi äntligen presentera vårt femte album “Remember our name”. Vi hoppas att ni kommer tycka om den!

Vi har redan fått ett utmärkt litet smakprov i "Bite Your Head Off" som är bandets första singel från det kommande albumet "Remember Our Name", releasedatum 18 januari.

Support denna kväll är The Culture in Memoriam!
The Culture In Memoriam är ett organiskt musikerkollektiv från Malmö som drivs av dess konstnärliga ledare Victor Håkansson och backas av en ständigt växande skara musiker och kamrater. 2005 släppte han sitt debutalbum "Nietzches Ex" på det egna bolaget, The Spectacle Records, endast för att plockas upp av skivbolaget A West Side Fabrication, vilka tre år senare även släppte The Culture In Memoriams andra skiva "Abolish History - This Is Our Story". Tredje plattan "Rest In Pieces" (2011) mottogs väl av kritiker och hade första singeln "Sisters" på rotation i P3.