x

Releasefest: Kongh + Terra Tenebrosa
Debaser Slussen
D. 2013.22.02 Kl. 19:00

Debaser Slussen bjuder in till en monumental afton i den riktigt mörka och tunga rockmusikens tecken. Två av landets på senare år mer omtalade akter inom extrem och experimentell metal - Kongh och Terra Tenebrosa - släpper under Februari månad sina nya album. Detta kommer vi den 22 februari fira med att banden uppträder på Debaser Slussen. Båda kommer framföra såväl nytt som äldre material, och Terra Tenebrosa gör även sin första spelning någonsin. Med andra ord är detta en kväll du absolut inte vill missa!

KONGH
För snart 6 år sedan dök denna då okända Smålandstrio upp och släppte "Counting Heartbeats" - ett av 2007 års starkaste debutalbum enligt många. Med sin egna tappning av svängig och avgrundstung doom/sludge blev Kongh snabbt ett välkänt namn inom den riffbaserade metalen. Efter att ha spelats flitigt i P3 Rock blev skivan nominerad till P3 Guld i kategorin "Årets Rock/Metal". Bandet började turnera ordentligt och fortsatte denna vana även efter andra albumet "Shadows Of The Shapeless" som kom 2009. Även detta verk blev högt uppskattat bland doomfans runt om i världen, och flera Europaturnéer (och även enstaka festivalgig i USA) senare har Kongh fått ett rykte om sig att vara ett krossande bra liveband.

De har turnérat med eller lirat som förband till storheter som YOB, Neurosis, Cult Of Luna och Electric Wizard. Nya albumet "Sole Creation" släpps i Februari och enligt de recensioner som redan hunnit dyka upp verkar det som vi får en lysande start på skivåret 2013.

TERRA TENEBROSA
Detta mystiska och maskerade band gjorde ett betydande avtryck i den svenska metalscenen då de 2011 släppte sin debutskiva "The Tunnels". Bandet, som beryktas innehålla medlemmar från bland annat det kultförklarade hardcorebandet Breach, ägnar sig åt en mardrömslik och närmast rituell variant av dunkel, suggestiv metal som lämnar få oberörda.

Bandet har snabbt byggt upp en stadig skara fans trots att de ännu inte stått på en scen. Det sistnämnda blir det ändring på denna kväll, då det andra albumet "The Purging" äntligen släpps och Terra Tenebrosa ger sin allra första konsert.

DJ's:
Benjamin Vallé (Nitad, Pig Eyes)
Henrik Palm (In Solitude, Pig Eyes)
Mikael Tuominen (Switch Opens)
Mattias Indy Pettersson (Kungens Män)