x

Kriget
Debaser Slussen
D. 2013.18.01 Kl. 19:00

Det är att göra det lätt för sig att bara börja rabbla upp den här trions förflutna i tidigare band. Kriget har ändå föga koppling till dem ändå, bortsett från att det är fruktansvärt välspelat och ruskigt svängigt. Per Nordmark, Christoffer Roth och Gustav Bendt åker med ett trumset, en basgitarr och en saxofon. Det räcker och blir över. Det stod klart redan på debutalbumet ”What a Day” från 2011. Andres Lokko skrev så här om Kriget. "It was just a few weeks ago I went to my first Kriget gig. I absolutely loved it. These gentlemen distill music all the way down to its darkest, evil and uplifting primal essence. Submission is Krigets second LP. It consists of ten songs that sound like animals fucking. In a good way. Kriget means The War in swedish. They are from Stockholm and you really should come see them. "

Andres Lokko, september 2011, Submission by Kriget

Efter de här plattorna har det kommit ytterligare ett album som också följts upp med en rad omtalade spelningar i landet. På tredje albumet ”Dystopico” från 2012 har trion gått mer mot det elektroniska och nästan anpassat sig till något slags dansgolv. Kriget är kanske bland det mest vågade och spännande du kan se på en scen just nu.

Christian Lilja jobbar på skivbolaget Labrador, håller i klubben Screamadelica, resident-DJ på Ace, Baba Sonic och har spelat runt om i USA och Europa. Peter Lavfors håller i Baba Sonic varje onsdag, klubben som är inne på sitt 12e år(!) och som får väggarna att drypa av svett nere i källaren på Mariatorget. Tillsammans är de klubben Darklands.

DJ's: Per Lööf, Amanda Rönn & Martina Öster, Clara Uddman & Jimmy Rastbäck