x

Moullinex + Richard Rossa [Live] + Tracasseur
Debaser Slussen
D. 2013.16.03 Kl. 19:00

VI SKA DISCO!

MOULLINEX
Portugisen Luis Clara Gomes har snabbt blivit en av frontfigurerna inom electroscenen. 2008 debuterade han med officiella remixer av bla Cut Copy och Sebastien Tellier vilket ledde till att publiken fick upp ögonen för honom och sedan även fortsatte att hylla hans efterkommande egna släpp.

Om det finns en underliggande drag i all bra musik måste det vara dess förmåga att krossa gränserna mellan genrer, dansgolv och soffor, tolv tummare och YouTube-klipp. Ursprungligen från en liten landsbygd stad i Portugal var Luis omgiven av musik och musiker under barndomen. Sedan tidig ålder har han tillägnat sitt utövande av egna ljud och vägrat att begränsa sig till en viss genre eller scen för att sedan för evigt bli märkt med en daterad estetik. Luis produktioner rör sig därför också obehindrat mellan disco, electro, pop och house. Fast visst finns där en gemensam tråd, med en förkärlek till fransk house á la Daft Punk finns ett noggrant hantverk av melodier, slående basgångar, svängiga gitarrer, smäktande ackord och beats från ett discogolv i ett inte alltför avlägset förflutet. Och lovorden har haglat tätt från artister som Aeroplane/The Magician, A-Trak, Arman Van Helden, CLASSIXX, Van She och Kris Menace. Under årens lopp har Moullinex utvecklats till ett större projekt med gäster och co-labs med vänner och numera släpper Luis Moullinex genom det egna skivbolaget Discotexas som han startade med vännen tillika musikkollegan Xinobi.

Samarbetet Maniac med Peaches fick massivt beröm med hög rotation på festivaler och dansgolv runtom hela världen. Med senaste albumet Flora fortsätter hyllningarna, och genom just förmågan att vara rätt olik i sin egen musikproduktion tillåts Moullinex att nå ut till många olika typer av lyssnare – det finns något för alla.

RICHARD ROSSA
Stockholms okrönta discoprins! Richard Rossas släpp på Black Magic Records slog ner som en bomb, hyllades och spelades på dansgolven av storheter som Bottin, Cosmo Vitelli, Horse Meat Disco och Golden Bug för att nämna ett fåtal. Richard Rossa går från klarhet till klarhet, hans senaste släpp på Neonized Records är en pärla och debuten i sommaras omfattade tre st EP:s som inkluderade remixar och samarbeten ifrån In Flagranti, Billy Bogus, Harold Abstraxion och Kelton Prima.

När han inte DJar på stora fester och får dansgolven att svämma över driver han den populära klubben STHLM INDIE på Debaser i Stockholm. Räkna med ett liveset fyllt av disco-tech, punkig house, analoga synthslingor, flirtiga samplingar och flippade trummaskiner.

TRACASSEUR
Tracasseur är numera inte en duo, utan en trio. Musikkonnässörerna Jonas Hellström och Sebastian Frintzer har fått sällskap av Daniel Odelstad, en av Stockholmsnattens mest kända ansikten, både framför och bakom skivspelarna. Tillsammans har de tre redan spelat ihop och drivit klubbar i nästan två år, men numera gör de det under gemensam flagg.

Tracasseur är ju den världskända musikbloggen som har drivits med framgång i över 4 år av Jonas och Sebastian. Framgången har även kantats av otaliga gig ute i Europa på klubbar och festivaler. Förra våren hade de till och med sin egna klubb nere i Paris för en kväll där de bjöd parisarna på endast svenska akter, såsom Lo-Fi-Fnk, Pacific, Simian Ghost, Johan Agebjörn och Punks Jump Up. På hemmaplan har de haft klubbar på både Debaser Medis och Slakthuset där de bokat hit massor av erkända namn, som Xinobi, Bag Raiders, Tesla Boy, Goldroom och Perseus för att nämna några. Utöver detta finner du dem spelandes på diverse ställen såsom Spy Bar, Kåken, Miss Voon, Story och Malmen med jämna mellanrum antingen under namnet Tracasseur eller som medlemmar i dj-kollektivet Team Wolverines.

Kvällen till ära utlovas i sedvanlig ordning allt från nu discons glada toner till deep housens djupare tongångar. Dock kommer det dansas både på scenen och på dansgolvet när Tracasseur trycker på Play.