x

Free Fall + Nocturnal
Debaser Slussen
D. 2013.15.03 Kl. 19:00

Lost Sound bjuder in till fest med albumaktuella Free Fall! Dessutom blir det singel-releasefest för Nocturnals kommande “One of a Kind”. Som vanligt ett perfekt tillfälle att dansa rock & roll och göra lite som man vill. Ett "Power and Volume till folket" skulle sitta på sin plats här.. Så där har ni det. Nu kör vi.

Free Fall
Rockens sanna DNA har alltid varit djurisk, minimalistisk och utan extravaganzer eller onödiga ornament. Allt annat kan ses som grepp för att täcka upp brister i musiken. Tacksamt är det då att vi år 2012 fortfarande kan hitta band som inte bara blottar denna truism utan även för den rakt in i rampljuset. Free Fall är rak och brutal hårdrock så som vi minns den. Inga ockulta kulisser, inga drogmålade dukar - endast klassisk rock som lånar ett öga mot gamla hjältar och ett öga mot framtiden. Som det ska vara.

Mattias Bjäred (The Soundtrack of Our Lives) och hans gamla kompis Jan Martens har med Free Fall precis skördat frukten av ett frö som såtts för tio år sedan. Tankarna om ett riktigt rockband hade alltid funnits där. Tillsammans med Ludwig Dahlberg (The International Noise Conspiracy) och mannen bakom den riviga rösten, Kim Fransson, har de plöjt igenom sina hjärtan och låtit dem ljuda sitt värsta primal skrik. I samma andetag som man talar om The Stooges, “tidiga” Van Halen, Led Zeppelin eller AC/DC kommer vi känna av orkanen som utgör Free Fall.

Free Fall gör tidlös musik som kommer att agera soundtrack till det uppsträckta mittenfingret; för vår generation, för gårdagens och för morgondagens har de destillerat ner allting till sin sanna energiska essens. Power & Volume, bandets debut, är ute nu! Recensionerna är lysande!

8/10 CLOSE UP
5/6 GAFFA
10/10 POWERMETAL
9,5/10 METAL ASSAULT
Number 1 Classic Rock Magazine
3/5 Aftonbladet "oftast helt lysande"

Nocturnal
Först ut denna kväll är Nocturnal. Detta lilla guldkorn från Linköping släpper den 13 mars singeln “One of a Kind” från kommande debutplattan (ute 8 maj via Gaphals) och självklart passar vi på att styra singel-releasefest. Debutalbumet är inspelat av Joakim Kärling på Whitelight studio i hemstaden Linköping. Den gemensamma tanken innan Nocturnal gick in i studion var och är fortfarande att aldrig spara på krutet, vilket är en tydlig koppling till 70-talets nyskapande rock vars lekfullhet genomsyrar bandets sound. Musikvideon till kommande singeln kan man smygtitta på via PSLs hemsida.

I DJ-båset hittas Lost Sound som även denna gång bjudit in några av sina favoriter. Förvänta dig dansant skrammel toppat med en stor bit kärlek. Fint så. Låt oss dansa hela natten!