x

Free Fall + Grande Roses + Philip Montagu-evans
Debaser Malmö
D. 2013.20.04 Kl. 17:00

Tiden går fort när man har roligt. I april 2013 fyller Beggars Banquet 2 år och det ska vi naturligtvis fira. Ni som minns 1-årskalaset med Imperial State Electric och ett knökfullt Debaser vet vad som väntar - FEST. Den här gången är det Free Fall och Grande Roses, två av landets mest intressanta och uppmärksammade rockband, som står på scen. Räkna med röj, galenskap, dans och kärlek - helt enkelt en kväll ni sent ska glömma. Power and volume to the people!

FREE FALL
Free Fall gjorde hösten 2011 ett av sina första gig hos oss på Beggars Banquet, som support till legendariska Sator. Vi häpnade och hänfördes av detta krutpaket, denna rock'n'roll-stridsvagn, som fullständigt massakrerade allt motstånd. Det var kärlek vid första ögonkastet från många slitna skinnjackor den kvällen. Därefter har Free Fall sakta men säkert byggt upp ett rykte om sig, svettats på många klubbar och gjort det klart att de inte tänker ge sig förrän alla står upp med en knuten näve i luften.

Med referenser som kan härledas till allt ifrån Van Halen via The Stooges till Led Zeppelin och The Who är det omöjligt för en rockälskare att inte bli kär. Vi föll handlöst och har du inte redan gjort det så är det nu din tur. Med mantrat "power & volume" sätter dessa herrar ditt hjärta i brand samtidigt som de ger dina trumhinnor en välbehövlig omgång! Vi välkomnar dem tillbaka till klubben med öppna armar.

Debutplattan är här och recensionerna är lysande!

8/10 CLOSE UP
5/6 GAFFA
10/10 POWERMETAL
9,5/10 METAL ASSAULT
Number 1 Classic Rock Magazine
3/5 Aftonbladet "oftast helt lysande"

GRANDE ROSES
På anrika etiketten Capitol/EMI släppte Grande Roses EP:n "Hide EP" 2011. Bandet som startades i Duved 2003 är enligt egen beskrivning ett post-apocalyptiskt rockband och vi har fått i uppgift att likna dem vid band som Gun Club, National och Union Carbide Productions. Det gör vi såklart mer än gärna!

Efter fyra EP:s, varav den senaste spelades frekvent i P3 – är det dags för Grande Roses att albumdebutera. ”Disease”, som producerats av bandet tillsammans med Henrik Oja (Säkert! och David Sandström m.fl) och mixats av Frans Hägglund (The Hellacopters, Refused, Kriget m.fl), drabbar lyssnaren lika intensivt som bandets omtalade spelningar. Vi är därför otroligt spända inför deras gig och räknar kallt med att de inte bara lever upp till sitt rykte, utan att de faktiskt överträffar sig själva. Det känns så. Ett utav Sveriges mest hyllade band just nu. Recensionerna på plattan strålande!

PHILIP MONTAGU-EVANS - 20.00 (ute)
Philip har precis kommit hem från New York där han gjort braksuccé. Hunnit med närmare 30 gig och tredubblat sin fanbase på Facebook på mindre än tre månader. Han är en av dem som kan säga att han är singer-songwriter och faktiskt ha material och kvalitet att backa upp det med. Hans sound som soloartist skiljer sig en del från The Slide, där han tidigare gjort sig känd som bandets frontman. Nu baseras låtarna helt på den akustiska gitarren, men självklart hör man att det är Philip som lirar. Han är bara hemma några månader innan han åker tillbaka till New York och när han på eget initiativ ville lira på 2-årskalaset var det en självklar bokning för oss!

KVÄLLENS DJ:S
På uteserveringen har vi bjudit in två gäster från vitt skilda håll som tillsammans kommer bjuda på ett DJ-set du sent ska glömma...

Från Malmö har vi ANDERS DAHLBERG, mest känd som en av killarna bakom den fantastiskt fina klubben Ode To Joy, men också som den ständige badhuspojken. Med sitt vackra skägg och sina välsittande kavajer har han sin givna plats i Malmös nattliv och han hälsar att det kommer swingas syndiga maraccas via bluesen, jivestompers, surfen. Sedan kommer han störtdyka ner i ett brett landskap av etnofunk och hammondonani.

Direkt från de vida viddernas världsände, Patagonien, har vi hämtat kvällen andra gäst-DJ tillika stiff.gbg-medlemmen och författaren ANDREAS SAMUELSSON. Andreas avser att bjuda på något så exklusivt som argentinsk baktakts-rock, no name-indie och Berlin-dekadens. Andreas väljer att beskriva kvällen repertoar som om Tom Waits smugit runt i Buenos Aires gränder hand i hand med Johnny Thunders spöke.

Vi är själva mycket spända på vad det här kommer att innebära, men vet de här två gossarna kommer att komplettera varandra på ett ypperligt sätt och kommer nog själva att smita ut för att smutta på något gott titt som tätt...

...för i DJ-båset inne på dansgolvet denna kväll står ett stolt, taggat och hungrigt TWIST ACTION HEROES som med alla tänkbara medel tänker se till att du dansar och redan vid stängningsdags börjar längta till nästa Beggars Banquet-kväll.

VARMT VÄLKOMNA!

Och glöm inte att vi kör HALVA PRISET i baren FÖRSTA TIMMEN hela våren/sommaren, alla dagar.

Boka bord i restaurangen här: