x

Babian
Debaser Slussen
D. 2013.15.02 Kl. 19:00

Med sitt primitiva sound och sin excentriska scenshow har Babian blivit ett unikum inom svensk rock. Sedan debutskivan "Fullproppad, listtoppad, livrädd & uppstoppad" släpptes februari 2009 har de spridit sina lyckokickar på såväl klubbar som sommarfestivaler.

De har nominerats till P3 Guld och den legendariske musikskribenten Lennart Persson har uppmärksammat Babian som sitt nya favoritband. 2010 släpptes uppföljaren "Hälften dör av fetma" som även den fick ett varmt mottagande med singeln "ingenting plus ingenting" som radiohit.

Med senaste plattan, "Heja dom som vinner!" från 2012, ställer Babian diagnos på den svenska streberkulturen. Skivan är en guidad tur genom en epok där historien skrivs om så fort vindarna vänt och livbojar bara delas ut till de som självmant lyckas simma i land.

Skivan innehåller såväl programmerade trumbeats som pianoballader och suggestivt orkestrerade akustiska låtar. Med Miss Li's gitarrist och låtskrivarkollega Sonny Boy Gustafsson i producentstolen och en handfull fantastiska gästmusiker, bl.a. Anders Ljunggren från Trummor & Orgel, målar Babian med bredare pensel.