x
Khoma

Khoma
Debaser Malmö
D. 2013.09.03 Kl. 19:00

Denna blir en av de första Khoma ger på två år, bortsett från en smygstart i hemstaden Umeå i höstas som fick 5 av 5 i betyg i Västerbotten-Kuriren. Med sig har de Minora som de själva handplockat som supportband. Dessutom spelar Twist Action Heroes skivor före och efter.

KHOMA
Sedan starten 2003 har Khoma förenat totalt mörker och melodiskt vemod, emotionella urladdningar och politisk urkraft. Debuten "Tsunami" släpptes i en limiterad upplaga om 2000 exemplar och 2005 skrev Khoma kontrakt med Roadrunner Records (Slipknot, Sepultura, Machine Head med flera). Resultatet blev uppföljaren "The Second Wave" som fick stort gensvar och lysande recensioner både hemma i Sverige och ute i Europa. Därpå följde några intima och intensiva konserter, men sedan försvann plötsligt Khoma och det började spekuleras i huruvida bandet fortfarande existerade. 2010 gjorde de dock comeback med sitt tredje album "A Final Storm" som fick ett makalöst mottagande i svensk press.

2011 hade Khoma med låten "The Guillotine" i David Finchers filmatiseringen av Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor", men höll i övrigt en låg profil. Bandet arbetade för att färdigställa låtar till en limiterad samling med osläppt material från de tre tidigare albumen. Resultatet blev "All Erodes" som kom hösten 2012. Skivan gavs ut på vinyl och CD, men i en mycket begränsad upplaga och för att till stor del säljas på konserter.

Pressen om "All Erodes":
4/5 "En känslobomb som briserar i hjärtat" – Aftonbladet
8/10 "En kulturvårdshandling av rang" – Sweden Rock Magazine
4/5 "Givna följeslagare i höstmörkret" – Västerbotten-Kuriren
"Tät, dynamisk och full av energi" – Zillo Magazine
"Världens kanske främsta fanbärare av vacker melankoli har gjort det igen" – Close-Up Magazine

Inga små ord. Vi vet dock att Khoma kommer att leva upp till varenda stavelse, så se till att komma i tid. Detta vill du se.

MINORA (support)
Minora i sin nuvarande form bildades 2008. Samma år började bandet skriva på sitt debutalbum “Imago” som kom att släppas tidigt 2011 på indiebolaget Dead Tree Music. Skivan spelades in i Studio Skogen samt Svenska Grammofonstudion i Göteborg och mixades/mastrades av David Castillo (Katatonia, Bloodbath, Opeth) på Ghost Ward i Stockholm.

Skivan mottogs fantastiskt bra i pressen och fick bl.a 9/10 i Sweden Rock Magazine. Live-recensenter beskriver ofta Minora som ett band som förmedlar oerhört starka känslor på scen via ett modernt metalsound i symbios med ett ambient ljudlandskap.

Under sommaren 2012 var bandet inne i IF Studios och spelade in en EP med producenten Roberto Laghi som tidigare jobbat med band som In Flames, Hardcore Superstar och Mustasch, för att nämna några. Bandet har även samarbetat med den forne In Flames-medlemmen Jesper Strömblad som har agerat co-writer och assiterat bandet med arrangemang och detaljer. Vidare har Frank Default, känd för sitt täta samarbete med Katatonia, hjälpt till med keyboards och elektroniska inslag.

Ep’n Into the ocean, släpps digitalt 1 mars 2013 på skivbolaget Razzia notes som drivs av Anders Fridén.

Framöver så ska bandet supporta släppet med spelningar runt om i landet och planerar att gå in i studion för sin nästa fullängdare under hösten 2013.

Innan och efter spelningarna står arrangörerna TWIST ACTION HEROES för den inspelade musiken via DJ-utrustningen vilket garanterar feststämningen, dansen och dekadensen!