x

Amason + Duvchi
Debaser Medis
D. 2013.02.02 Kl. 19:00

Popaganda har sommarlängtan och gillar glada överraskningar. De bjussar dig på inträdet till Amasons första-någonsin-spelning på lördag, se bara till å komma innan 21.00.

Klubb Popaganda presenterar den första konserten med en av årets mest spännande konstellationer.

”Jag undrar just var min lilla röda sportbil har tagit vägen?” Långt bort i fjärran syntes en liten prick, och det var säkert den röda bilen." Pojken med de hundra bilarna (Inger och Lasse Sandberg).

Vännerna Gustaf Ejstes (Dungen), Amanda Hollingby (Idiot Wind), Nils Törnqvist (Little Majorette), Petter Winnberg (Little Majorette) och Pontus Winnberg (Miike Snow) bestämde sig för att göra musik under devisen att det inte skall vara krångligt. De spenderade några dagar i studion och kom upp med lite idéer. Idéerna blev till låtar. Låtarna till inspelningar.

Bandet tar med sig lika delar av deras förflutna och musiken får ta form därefter. Det finns ingen klar framtidsvision utan de kommer fortsätta så länge det känns roligt. ”Om man inte har tillgång till andra kemiska hjälpmedel så hoppas vi att detta kan förena/förvandla upplevelsen av en biltur genom Dalarna med/till en resa genom big sur. Annars är en kombination att rekommendera.” hälsar Amason.

Som support denna fina kväll hittar sångfågeln Duvchi. Med bara fyra minuters musik på sitt samvete satte Duvchi, eller Jens Duvsjö, som hans släkt kallar honom, eld på höstmörkret förra året. Med den fantastiska ”Turtleduvs” fick han varje blogg, magasin och radiokanal av värde att ventilera sin kärlek för låten. Och allt var befogat. Mer än bara så. Det var den absoluta sanningen. Ny singel, ”White Lines”, kommer inom en snar framtid såväl som albumsläpp. Knockouten given.

Arrangeras i samarbete med Klubb Popaganda