x

Lemaitre + Last Lynx
Debaser Slussen
D. 2013.09.03 Kl. 19:00

Lemaitre är en ung norsk duo med den elektroniska musikscenen för sina fötter. Den 4 mars släpps deras EP ‘Relativity 3’. Med ett lovande år framför dem och spännande turnéer i horisonten så är Lemaitre redo att ta 2013 med storm.

Med låten 'Continuum' låg de förra veckan #2 på Hype Machine mellan Frank Ocean och Two Door Cinema Club och med samma låt presenterades de nyligen som ‘Next Hype’ av Zane Lowe på BBC Radio 1 i England.

Med inspiration från bland annat Daft Punk, Röyksopp, Justice, Ratatat, Phoenix och Noisia är Lemaitres sound en mix av drömsk electropop, smittande melodier och disco beats. Bakom namnet hittar vi Ketil Jansen och Ulrik Denizou, två begåvade och ambitiösa 20-åringar. Sedan de bildade Lemaitre 2010 har de släppt 3 EP’s och nått förstaplatsen på iTunes danslista i USA och Kanada och nummer nio i England. De har fått fans över hela världen, till dem hör bland andra Madeon, Netsky och Porter Robinson.

Lördagen den 9 mars spelar Lemaitre på Debaser Slussen.

Last Lynx
Stockholms-kvintetten Last Lynx har skapat stort intresse och fått enormt utrymme på nätet i höst. Musikbloggare och skribenter från hela världen, däribland brittiska The Guardian, har lovordat bandet och deras senaste singel "Killing Switch". Last Lynx låg under hela v.48 top10 på Hype Machine's "most popular track chart" och på "most blogged artist chart". Den fjärde dagen gick de upp på första platsen på båda listorna.

Senast vi såg dem på Debaser var i samband med Mydebaser-kvällen i januari.. Och ja, vi gillade det så mycket att vi var tvungna att boka dom igen! Missa inte!

"These little Swedes, Last Lynx, get more online love than the creepiest of cyber sexers. They’re rated #5 on The Hype Machine’s ‘Most Blogged Artists’ chart after releasing their first single, ‘Killing Switch’. Not too shabarooni for a band with fewer than 400 likes on Facebook – although I would put all of my lunch money on that changing rapidly." - The RIPE

WTWT
Bjorn, Tkacuk och Julian är det nya klubbkonceptet White Trash Wonderful Thing. Målet för denna trio är att mynta en helt ny musikgenre för alla musikentusiaster och för att en gång för alla finfördela det stora skiktet av band som faller in under namnet indie-electro.