x

Troubled Horse + Mainliners
Debaser Slussen
D. 2013.14.03 Kl. 19:00

Heavy/garage-rockbandet Troubled Horse kommer från Örebro - Staden som gett oss grymma hårdrocksband såsom Witchcraft. Ironiskt nog innehåller Troubled Horse tre medlemmar från den ursprungliga Witchcraft upplagan, varav en (Ola Henriksson, bas) fortfarande ingår. Gitarristen John Hoyles lämnade Witchcraft för några år sedan för att istället fokusera på sitt andra band, 'Spiders', och Trobled Horse förstås!

Trots denna all-star line-up är Troubled Horse absolut en institution i sin egen rätt. Sångaren/gitarristen Martin Heppich kombinerar den hårda andan från amerikanska 70-talsband som Damm och Pentagram med en mer själfull 60-tals MC5-vibb. Detta gör TH mycket unikt och fräscht! Nya skivan “Step Inside” (Rise Above Records/Metal Blade) har fått ett otroligt mottagande med fantastiska recensioner runt hela Europa.

MAINLINERS
De har släppt sitt tredje album, ”Our Sacred Syndicate”, med spår som tar dig ifrån den stora arenan i ”Dancing by the Radio” och ”Ellie”, till den svängigaste av klubbar i ”Greetings to Whatever”.

Sextetten som turnerat USA och Europa är erkända låtskapare med två starka album bakom sig. På sitt tredje album bekräftar de bara det som jag redan visste, men de gör det på ett sätt som jag inte var beredd på. Mainliners är modiga i sitt skapande vilket gör att de vågar bryta ny mark och struntar förmodligen totalt i vad du eller jag anser vara rätt eller fel, bra eller dåligt.

I början av 2012 låste bandet in sig i en byggnad i en by utanför hemorten Ludvika, där de sedan skapade ”Our Sacred Syndicate” under det kommande året. Albumet har en imponerande bredd utan att bli spretigt, välgjort utan att tappa nerv och klassiskt utan att bli förutsägbart.

När vi också vet att Mainliners alltid varit en stark liveakt, kommer en längtan efter att få stå framför deras scen och lösa en biljett till tåget man vet kommer….