x

Hooded Menace + Undergang
Debaser Malmö
D. 2013.10.04 Kl. 19:00

Klubb Cronös är det som Malmös konsert- och klubbscen saknat i alldeles för många år; en klubb dedikerad till riktigt hård metal. Inte snäll och gemytlig familjemetal. Inte de gamla vanliga förväntade banden. Dock de efterlängtade, de spännande och kvalitativa.

Hooded Menace
Från de mörka barrskogarna runt Joensuu, Finland reser de mytomspunna Hooded Menace till Sverige för två mycket exklusiva spelningar hos Debaser.

Ledda av multi-instrumentalisten och låtskrivaren Lasse Pyykkö (känd även från otaliga andra blytunga band som t.ex Acid Witch) har de sedan starten 2007 hänfört breda delar av metal-publiken med sin karaktäristiska mix av suggestiv, guttural, klassisk death metal av den gedigna gamla finska/europeiska skolan (tänk Asphyx, Abhorrence och tidiga Sentenced m.fl) och små inslag av stämningsfulla, melodiska, doom-partier som till och med kan föra tankarna till svenska legenderna i Candlemass tidiga alster.

Lägg där till en tydlig vurm för gammal udda skräckfilm (och samplingar från dessa), helst Spansk sådan från 70-talet, och ni kanske börjar förstå varför vi är så exalterade över denna bokning.

Senaste skivan, den näst intill fulländade "Effigies of Evil", kom i september i fjol och är den första som släppts på Relapse Records. Recensenterna har tävlat om vem som kan hylla den mest och recension på recension har varit fyllda till bredden av superlativ. Världen ligger verkligen för denna ljusskygga farans ruttnade fötter. Att de sen brukar snitta endast cirka sju-åtta spelningar runt om i världen totalt på ett år gör oss förstås extra stolta att vi nu kan presentera dem live på vår scen

"Effigies Of Evil is an old-school bleeder that will keep heads bobbing if not banging, smoothing out the wrinkles in your war-torn soul. Nothing about this album slams or crushes, it just festers and oozes and totally fucking slays." - metalsucks.net

"This is music to have on your walkman while investigating dark crypts and ruined churches." - metalmouth.net

UNDERGANG (DK)
Smutsigt, förmultnande, death metal-vansinne till band som ur sin dvala reser sig över K(ill)-Towns rännsten. Dessa produktiva och hyllade danskar har släppt två fullängdsalbum, "Indhentet Af Døden" och "Til Døden Os Skiller", plus en split sedan 2010. Såklart framförs alla texter extra gutturalt på deras eget modersmål.

KLUBB CRONÖS
Den oheliga treenigheten för Cronös består av death, thrash och black. Det är grunden som templet vilar på, utgångspunkten. Sen kan det hända att det garneras med lite doom, nwobhm, crossover, sludge, grind, till och med viss punk samt hardcore etc.
Mathias, Martin och Henrik som startat Cronös var less på att ingen annan bokade de riktigt tunga banden, så de tog saken i egna händer. Tanken är att sudda ut den missvisande bild av Malmö som en något kal fläck på Sveriges metal-hjässa. Att samla alla inbitna metal-lyssnare från olika läger men samtidigt vara en mörk öppen famn för den nyfikne, för att inte säga äventyrslystne.

Så visa nu hur mycket ni längtat efter att höra mer extrem metal på Debaser. För Cronös skall se till att det blir en dödstung vår!

Boka bord till restaurangen!