x

Attentat + the Nature
Debaser Slussen
D. 2013.22.03 Kl. 19:00

Attentat från Göteborg med Jönsson i spetsen bildades i augusti 1978 och skulle bara efter ett par månader ställa sig på den fullsatta Sprängkullen-festivalen under parollen "Mot elitkultur". Sprängkullen var den alternativa svenska musikrörelsens flaggskepp i Göteborg som detta år även inkluderade den nya Göteborgspunken med band som Glo, Liket Lever, Stick, Göteborg Sound, Slobobans Undergång, TT Garderob 100 och Bruset.

Året efter begav de sig till Packhusplatsen och Nacksvings mobila studio för att spela in sina första låtar "Ge fan i mej" och "Död bland döda". Sedan följde hårt repande tre gånger i veckan med enda avbrott för luncher med stadens hamnarbetare. Fram till slutet av 1986 hade bandet fått ihop runt 400 spelningar på sitt CV. Här trodde alla att det skulle vara över... men så blev det inte.

1991 släpptes samlingsskivan "Pilsner, punk & poesi" i det nya formatet CD med nya spelningar innan stillheten återigen tog vid med nya intressen i livet. När Attentat sedan fyllde 20 år hösten 1998 gjordes ett antal jubileumsspelningar som resulterade i liveplattan "Attentat lever". Till 25-årsjubileumet 2003 spelade sedan bandet på Svensk Punk 25 år på Vågen och genomförde i anslutning till det ytterligare några spelningar innan det var över igen.

2010 ställde de sig sedan på Peace & Love i Borlänge samtidigt som det släpptes två nya samlingsplattor. "Attentat är bäst" på CD och "Jag ska inte bli som dom" på vinyl. En ny publik är född och Attentat spelar idag 2013 fortfarande det de alltid gjort sedan 1978. Punk! Detta år är de också aktuella med det nya albumet "Fy Fan".

Attentat lever!

THE NATURE
Vi ville göra något ,och vi ville göra något helt utan tyglar och regler. Att spela i band har vi gjort länge på olika håll men då har vi alltid haft någon som sagt vad vi ska göra och inte göra. Nu var det vi tre, enda regeln vi hade var att inte låta något stoppa en ide eller känsla. De första repen var vi som barn i en godisaffär fylld med rundgångar, reverb och vad man än kände för. Äntligen!, tänkte vi och lyckan i rökpauserna var total..

Så småningom började låtar träda fram från små partier av kaosiga jam och ett band började ta form. Musiken har inga egentliga riktlinjer eller någon speciell stil, Vi gör vad som känns bra och det räcker för oss.

DJS
STHLM INDIE´s Nina Kienast & Richard Rossa varvar upp och bjussar på punk, rocknroll, postpunk och annat mangel.Halvt ös innan konserterna - Fullt ös efteråt!

DFB: ANDERS KARLSSON
Ända sedan han köpte sin första vinylskiva, med The Clash, har hans hjärta slagit för punken. Både för musiken, men framför allt, för DIY-attityden och kärleken till det opolerade. Anders driver sedan flera år tillbaka punk-klubben ”Riot Club” samt klubben ”Funky Alternatives” som fokuserar på punk/postpunk/new wave. Räkna med att få höra allt ifrån ny svensk gatupunk över till klassisk 77-punk.

Erbjudande från köket. Punkburgare GBG (chili veg/kött) med en öl 199 SEK. Beställning görs på plats.