x

Kiki Pau + Saigon
Debaser Slussen
D. 2013.02.05 Kl. 19:00

Saigon är ett sånt band som jag bara behövde lyssna på i 10 sekunder innan jag började skrika "vilka är det här," åt folk omkring mig. Jag skakade om folk och skrek "känner du dem? Jag måste boka dem nu!"

Detta hände i Joel Danell från Musettes kök i Berlin för två år sedan. Han svarade "men jag gav dig deras cd för tre månader sen, Gav".

Vi träffades den kvällen i Berlin och pratade om ett framtida gig. Men så fort jag kom tillbaka till Stockholm fann jag mig prata om Saigon med alla jag träffade. Jag försökte fixa studiotid och press åt dem, och ganska snabbt började jag känna skuldkänslor mot de band som jag faktiskt är manager åt. Nästan som att jag var otrogen mot dem. Men det problemet löstes snabbt när jag bjöd in Saigon till Mother, och nu jobbar vi tillsammans mot världsdominans.

Saigon fortsatte slänga ut grym låt efter grym låt, nästan på veckobasis, de växte sig starkare och starkare med ett otroligt självförtroende. Saigon kan jämföras med Broadcast, Pixies, Sonic Youth och några andra band som inte existerar ännu. Men med varje låt förändras de, så det är underbart svårt att ge detta band en genre. Ena minuten är det ren pop, för att i nästa spår översvämmas av mörker. Saigon är ett band som är menade för "super stardom", och som är helt otroliga live. Jag älskar när talangfulla musiker är älskvärda och poppiga men samtidigt så otroligt coola.

Första releasen via Quaset är underbar, precis som jag förväntat mig. Sedan dess har de släppt en splitsingel på Zeon Light. Bandet har även djupdykt ner i Joel Danells studio och spelat in ännu fler låtar. Debutalbumet kommer snart!

Debutalbumet kommer snart!

Gavin Maycroft/Mother

DJs: Mattias Gustavsson (Dungen, Life on Earth!) & Rebecca Rolfart (Vulkano, Those Dancing Days)