x

Jill Johnson
Åhaga, Borås
D. 2013.05.04 Kl. 19:30

Med denna konsert som baseras på nya albumet ”A Woman Can Change Her Mind” hälsar Jill åter publiken välkommen till några få utvalda exklusiva konserter i konserthusen!
Denna gång målar Jill och bandet från en palett där countryn får dela plats med både Rock och Americana, och tar därmed ytterligare ett steg i en rock-rootsigare musikalisk riktning.

På nya albumet har Jill liksom tidigare samarbetat i låtskrivandet med nära vännen Liz Rose samt Lisa Carver, Pam Rose, Lori McKenna och en ny bekantskap – Stephony Smith, alla ifrån USA.
”Bara kvinnor, mycket erfarenhet och mycket sanning”, ler Jill.
”Jag har i många år skrivit låtar med samma kvinnor och utan någon speciell strategi har låtarna naturligt landat i ett smalare sound än det jag haft förut. Den här gången har mitt nya intresse för att spela gitarr även när vi skriver,
säkert omedvetet färgat soundet i mitt låtskrivande”, säger Jill.
Albumet spelades in Live hos Malmö-producenten Amir Aly, och för första gången medverkar Jill livemusiker som hon spelat med i många år. Göran Eriksson, Johan Gullbo, Jonas Lidholm, Patrik Hjerling, Roger Gustavsson samt Lotta Arturén tillhör klicken av Sveriges skickligare musiker och har också bidragit till soundet på albumet.

Jill Johnsons enorma drivkraft har alltid genomlyst projekten och varit den röda tråden i hennes artistkarriär. Hon nöjer sig inte med att kunna luta sig tillbaka och briljera - Jill vill vidare.
Hon har det senaste året tagit klivet ut på den internationella arenan då hennes tidigare album ”Flirting With Disaster” släppts i ett flertal europeiska länder. Hon har bla. varit på Europaturné med den amerikanska countryartisten Toby Keith, samt gjort en duett med Lionel Richie på dennes senaste album ”Tuskegee”

Mer info http://jilljohnson.se

Längd: ca 80-90 min.
Paus: Nej