x

Louise Hoffsten
Dunkers Kulturhus Konsertsalen
D. 2013.30.05 Kl. 19:30

OBS! Konsert flyttad ifrån 22 februari till den 30 maj!
Louise Hoffsten är ständig aktuell. Under 2012 har hon släppt albumet ”Looking for Mr.God”, turnerat runt och blivit tvåa i musiktävlingen Körslaget. 2013 inleds med Melodifestivalen. Den 9 februari 2013 deltar Louise hoffsten med låten "Only The Dead Fish Follow The Stream" i deltävlingen i Göteborg.

Louise Hoffsten har försörjt sig som sångerska sedan 18-årsåldern. Sky High med Claes Yngström var starten, sen var det soloplattor, Cornelis-tolkningar, filmmusik och albumet Rhythm & Blonde som ledde till Rockbjörnar och Grammisar. Men hennes karriär har också kantats av folkmusik, blues och rockshower.

Efter att hennes pappa, musikern Gunnar Hoffsten, gick bort hösten 2010 tappade hon lusten att skapa musik. Mitt i sorgen fick hon kontakt med låtskrivarparet Stefan Örn och Sandra Bjurman. Då vände allt. De började skriva tillsammans. På tremanhand. Rock. Back to basic. Det resulterade i albumet ”Looking for Mr.God”.

Första singeln från det senaste albumet hette ”I’ll Get By” och där sjunger hon att vi inte ska oroa oss för henne, hon klarar sig. Att göra misstag, att bränna sig, att snubbla, att till och med falla, är det enda sättet att ta sig fram genom livet. Inget vet detta bättre än hon som sjunger dessa ord. Hon vet vilket som är hennes instrument. Rösten. Som är en gudagåva. En naturtillgång. Och tillsammans med sitt munspel är hon bluesen personifierad.

Barservering en timme innan föreställning utanför konsertsalen.
Längd: ca 90 min
Paus: Ja
Samarrangemang med The Tivoli