x

Amanda Jenssen
Garden, Konsert & Kongress
D. 2013.16.03 Kl. 20:00

Amanda Jenssen är aktuell med tredje skivan ”Hymns For The Haunted” och lördagen den 16 mars är du välkommen att uppleva denna karismatiska sångerska live hos oss.

Det är vild, gränslös, expressiv musik som visserligen trivs bra i Sverige, men som med absolut självklarhet skulle kunna kliva in på de stora scenerna i Paris, Rom, Las Vegas, Berlin, London, New York och, i ordets bästa mening, bjuda på show.
”Klubbturnéer är mina favoritturnéer och passar även bäst ihop med Hymns For The Haunted. Det blir spännande att visualisera den världen och träffa de som vill besöka den.” Amanda Jenssen om turnén.

”Den här skivan låter mycket som filmmusik. Jag tycker väldigt mycket om det, att det är teatraliskt, kusligt, surrealistiskt och farligt” Amanda Jenssen om skivan.

Debutalbumet Killing My Darlings (2008) sålde Platina och Amanda prisades på Rockbjörnen som Årets kvinnliga artist och Årets nykomling. Senare samma år släppte Amanda uppföljaren Happyland (2009) som sålde dubbel Platina. En skiva som hon vann två Grammisar för: ”Årets kvinnliga artist” och ”Årets kompositör”. Den gången döpte hon sin musik till gangsterjazz. Den nya skivan kallar hon både för voodoojazz och djungeljazz. Det låter definitivt både voodoo och djungel.

Som tidigare har Amanda på nya skivan samarbetat med låtskrivaren och producenten Pär Wiksten, tidigare frontfigur och sångare i Wannadies. Ny i besättningen är Björn Yttling, till vardags medlem i det internationellt uppmärksammade bandet Peter Bjorn and John. Han har både producerat delar av skivan och skrivit låtar med Amanda.
Första singeln Dry My Soul, premiärspelades på Grammisgalan och har snurrat flitigt på radiokanalerna under året. Andra singeln Ghost klättrar just nu på listorna.

Edith Backlund
Edith har hittills släppt tre fullängdsalbum varav det senaste Kill the Clowns släpptes i maj 2012. Albumet fick ett varmt mottagande av pressen, och flera av låtarna har spelats flitigt på P3 och P4. Den 21 januari släpptes den helt nya fristående singeln Trouble, som direkts plockades upp i radio . Du har tidigare hört Edith sjunga duett med Magnus Uggla i premiären av Allsång på Skansen 2012, hennes låtar har spelats i amerikanska TV-serien One Tree Hill och Neil Young har hyllat hennes låt Rosie på sin hemsida Living with war. Redan hösten 2012 såg du henne spela med Amanda Jensen i bl.a. Skavlan, Jenny Strömstedt och Musikhjälpen.Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen

Rullstolsplatser bokas på 013-190 00 00!

Insläpp kl 19:30

Edith Backlund på scen: cirka kl 20.00
Amanda Jenssen på scen: cirka kl 20.45

Åldersgräns 13 år!

Ståplatser

Detta evenemang har ett studenterbjudande. Gäller mot uppvisande av studentlegitimation vid bokning på Konsert & Kongress eller Linköpings Turistbyrå. Obs! begr. antal platser.
Pris: 175 kr