x

Stefan Sundström
Garden, Konsert & Kongress
D. 2013.13.04 Kl. 19:30

Landets punkigaste visångare har med sitt varma, okonstlade och sympatiska tilltal byggt sig en hängiven fanbas. Han har belönats med en Grammis, Fred Åkerström-stipendiet, Stockholms stads Bellmanspris, Cornelispriset och Gröna Lunds Evert Taube-pris. Men någon etablissemangets sångare blir aldrig den samhällskritiske Sundström. Han står alltjämt på de svagas sida, med förmågan att ge röst åt de som inte blir hörda och berätta berättelserna igen annan berättar.

Farstas Mick Jagger, Stefan Sundström, firade 2010 30 år som artist och 50 som människa. På skivan Andra spelar Sundström hyllades han med anledning av jubileet av bland andra Miss Li, Lars Winnerbäck och Dundertåget som tolkade hans låtar. Ett mått på hur respekterad han är.

Efter en karriär som gått i ett med ett energiskt skapande av fjorton album, tre böcker och mängder av singlar och ep:s valde Sundström hösten 2011 att ta ett välbehövligt sabbatsår och tillfälligt lämna Sverige för vårt grannland i väst ... men, nu är han ÄNTLIGEN tillbaka!

Som support på sin turné har Stefan Sundström valt ut albumaktuella Umeåartisten Skator.
Skator är namnet på Lina Högström som artist. Förra året släpptes debutalbumet "Vita Kalla" på egen hand med stöd av Statens Kulturråd. Albumet blev snabbt en succé och det växte snart ur de egna händerna. I vår ges albumet ut igen av Teg Publishing.

Röster om Skators debutalbum "Vita Kalla":

Gaffa 4 av 5
"Allt är förbannat vackert"

Nöjesmagasinet 4 av 5
"I själva själen rör den om"

Västerbottens Kurriren 4 av 5
"Tjusigt att höra någon göra stämman hörd på egna dialekten, i stället för att huka bakom hemsnickrad stockholmska."


Insläpp kl 19:00

Ca 90 minuter ej paus.

Onumrerade sittplatser

Rullstolsplatser bokas på 013-190 00 00!


Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen