x

Lennart Åberg Meetings Points
Gävle Konserthus
D. 2013.17.03 Kl. 19:30


En av Sveriges mest uppmärksammade jazzgestalter Lennart Åberg bjuder tillsammans med Peter Erskine, Alan Pasqua och Christian Spering in till ett makalöst musikaliskt möte - Meeting Points.

I ett samarbete med Gävle Konserthus, Uppsala Konsert & Kongress och med stöd av Statens Musikverk gör han en serie unika konserter. Genom att utforska konsertsalens särskilda förutsättningar och knyta till sig musiker som tillsammans hittar nya sätt att kombinera klanger och uttryck skapar Lennart Åberg konserter där olika musikaliska spår korsas – Meeting points!

Den första Meeting Points ägde rum i november då Gävle Konserthus båda Steinwayflyglar rullades ut på scenen och Naoko Sakata tog plats vid den ena och Bobo Stenson vid den andra. Medverkade gjorde även basisten Anders Jormin och naturligtvis Lennart Åberg själv på sax och flöjt.

Den här gången har han bjudit in trumslagaren Peter Erskine, pianisten Alan Pasqua och basisten Christian Spering som tillsammans med Lennart Åberg själv låter sina olika musikaliska vägar mötas.

Nu är vi framme vid steg två i samarbetet. En konsert med Peter Erskine, som man utan att överdriva faktiskt kan säga tillhör de allra främsta trumslagarna i världen. Han har sagt om Lennart Åberg att ”det är värt att sätta sig på ett flygplan och åka 8 873 kilometer för att spela med honom! Jag ser fram emot varje tillfälle att arbeta tillsammans med Lennart. Hans musik lockar fram det bästa i mitt eget spel.”

Medverkar gör också pianisten Alan Pasqua som utan besvär rör sig mellan flera genrer och har spelat med Bob Dylan, Santana, Ray Charles, Aretha Franklin, bland många andra. Medverkar gör också Christian Spering på bas.
– Christian är en viktig samlingspunkt, han har tidigare spelat med både Peter och Alan. Jag kommer också att bjuda in ytterligare musiker så att vi kan göra ett set med stort band där vi alla ingår, säger Lennart Åberg.


Längd: ca. 1,5 timme utan paus
Ingen åldersgräns
Ledsagare går gratis

Rullstolplatser finns på parkett och 1:a balkong vänster och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa.
tel: 026-172900

För gruppbokningar minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel 026 172913