x
Leonard Cohen

Leonard Cohen
Ericsson Globe
D. 2013.15.08 Kl. 19:30

Förra året besökte poeten och singer-songwritern Leonard Cohen Göteborg med Old Ideas World Tour till kritikerkårens och publikens stora förtjusning. Nu är det dags för ett nytt Sverigebesök men denna gång tar konserten plats på nordligare breddgrader. Den 15 augusti spelar legenden Leonard Cohen i Ericsson Globe Arena.

Leonard Cohen står under sitt sjätte decennium som verksam och framgångsrik artist på toppen av sin karriär, och är tveklöst en av de största singer-songwriterna genom tiderna. Albumet Old Ideas gick direkt upp i topp på försäljningslistor runtom i världen, och är Cohens kommersiellt mest lyckade skiva någonsin.

Leonard Cohens status som geniförklarad legend är ett resultat som genom åren har växt fram lika mycket på grund av hans litterära och musikaliska talang som för hans personlighet. Med en lågmäld ödmjukhet har han alltid lyckats förmedla starka känslor, och med rätta framställts som en antites till den högljudda exhibitionism som annars dominerar musikbranschen. Cohens stora inflytande och betydelse som textförfattare och musiker är svårt att överskatta.

Sedan han under 1960-talet äntrade scenen med referenser till William Butler Yeats, Irving Layton och Walt Whitman har uppskattningsvis 1330 covers av hans sånger spelats in. Hans musik har fängslat och inspirerat Bob Dylan, U2, REM och tusentals andra artister, och framförallt trollbundit miljoner fans som oavbrutet följer hans kreativa process och utveckling.

Leonard Cohens texter om lust och kärlek, religion, död och avskildhet har fascinerat och upplyst fans och musiker ur fler generationer än vad som borde vara möjligt att uppnå under en mans livstid. Intresset för den kanadensiska poeten med sina oförglömliga sånger är enormt, och hans senaste världsturné besöktes av 2 miljoner människor.

Åldersgräns 13 år - oavsett om målsman är med eller ej, med anledning av svenska myndigheters krav om begränsning av höga ljudnivåer för unga.

Endast direktbetalning.

Du som valt leveranssätt TicketFast, glöm inte att skriva ut dina biljetter!

Paraplyer får ej medföras innanför arenans område. Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.