x

Volt
Hela Uppsala Konsert & Kongress
D. 2013.08.06 Kl. 20:00

Volt
Volt 2013 – festivalen där interaktiv konst möter elektronisk musik

Sedan starten har Volt hyllats av både press och entusiastiska besökare. Festivalens unika mix av digital interaktiv konst och elektronisk musik har uppmärksammats internationellt av bland andra Washington Post och ansedda musiktidskrifter som Wire och De:Bug.

Efter bara fyra år har Volt etablerat sig som ett starkt alternativ bland internationella festivaler för elektronisk musik. Festivalen, som är ett samarbete mellan Uppsala Konsert & Kongress och radioprogrammet Ström i P2, har influerats av storfestivaler som Sónar i Barcelona, Ars Electronica i Linz och Transmediale i Berlin. Men Volt har stått på egna ben sedan starten. Ambitionsnivån är hög och festivalens fingertoppskänsla erkänd. Genom åren har festivalen gästats av artister och konstnärer från länder som Kina, USA, Nederländerna, England, Tyskland m.fl.

Jämfört med tjugoårsfirande Sónar och Ars Electronica som grundades 1979 är Volt fortfarande en ung festival. Den 8 juni är det dags för den femte upplagan. Sedan starten har festivalen etablerat sig rejält och lockar numer en internationell publik.

Den 8 juni samlas åter starkt lysande stjärnor inom dagens elektroniska musik. Det finns både plats för legendariska innovatörer och framtidens superstjärnor. Publiken kan räkna med ett bombardemang bestående av DJ-spelningar, livekonserter, interaktiv digitalkonst, VJ:s, unik videkonst och installationer. Detta sker i Uppsala Konsert & Kongress hypermoderna arkitektur. Byggnadens sylvassa former, skarpa teknologi och förstklassiga akustik gör UKK till en av världens bästa platser för en elektronisk musikfestival.

På Volt 2013 uppträder bland andra elektronikaexperimentalisten Kyoka (JPN) som nyligen släppt en tokhyllad skiva på kultförklarade skivbolaget Raster-Noton och Nordwall + Vainio (SWE+TYS/FIN). Under det senare namnet döljer sig Joachim Nordwall som driver ett av Sveriges mest intressanta skivbolag och som också är medlem i bandet Skull Defekts. Vainio är ingen mindre än ljudgeniet Mika Vainio – som tidigare var ena halvan av duon Pan Sonic.

Fler artister tillkommer! Håll dig informerad på www.ukk.se/volt.

Tid: 20.00-03.00

För att köpa bussbiljett mellan Uppsala och Centralstationen i Stockholm i samband med Voltfestivalen följ denna länk www.ticnet.se/event/bussbiljett-volt-biljetter/261803. Bussen avgår från Storgatan i Uppsala, 2013-06-09 kl 03.15.

www.ukk.se

Arr: UKK i samarb. med Ström i P2