x

Stefan Sundström Med Band
Idunteatern Umeå
D. 2013.18.04 Kl. 19:30

Landets punkigaste visångare har med sitt varma, okonstlade och sympatiska tilltal byggt sig en hängiven fanbas. Han har belönats med en Grammis, Fred Åkerström-stipendiet, Stockholms stads Bellmanspris, Cornelispriset och Gröna Lunds Evert Taube-pris. Men någon etablissemangets sångare blir aldrig den samhällskritiske Sundström. Han står alltjämt på de svagas sida, med förmågan att ge röst åt de som inte blir hörda och berätta berättelserna igen annan berättar.

Farstas Mick Jagger, Stefan Sundström, firade 2010 30 år som artist och 50 som människa. På skivan Andra spelar Sundström hyllades han med anledning av jubileet av bland andra Miss Li, Lars Winnerbäck och Dundertåget som tolkade hans låtar. Ett mått på hur respekterad han är.

Efter en karriär som gått i ett med ett energiskt skapande av fjorton album, tre böcker och mängder av singlar och ep:s valde Sundström hösten 2011 att ta ett välbehövligt sabbatsår och tillfälligt lämna Sverige för vårt grannland i väst ... men, nu är han ÄNTLIGEN tillbaka!

Insläpp kl 19:00

Ca 90 minuter ej paus.
Längd ca 90 min ej paus.

Rullstolsplatser bokas via biljettcentrum 090-133180

Arrangör: HitNöje