x

Kebnekajse
Katalin
D. 2013.06.04 Kl. 21:00

inställt, köpt biljett återlöses senast 6/5 2013.

Nya vändningar på nytt album med det banbrytande folkrockbandet KEBNEKAJSE. Släppte nionde albumet ”Aventure” den 26 oktober!

Kebnekajse kända för sin elektrifierade spelmansmusik må vara ett kultband men de vägrar spela på nostalgi. På nya albumet Aventure lägger Kebnekajse till nya bitar till sin musikaliska mosaik. Nio nya låtar som tar avstamp i passionen och glädjen i folkmusiken, från den luftiga lyckan och stadiga rytmen till det melodiskt vemodiga, frammanat genom psykedelisk hårdrock.

Aventure är Kebnekajses nionde album sedan debuten 1971 och det tredje sedan återkomsten 2001, vara förra albumet ”Idioten” nominerades för en Grammis 2012 i kategorin ”Årets Rock”.

- Vår musik står för något som inte stannar upp, utan fortsätter att utvecklas. För oss är musiken är inget museiföremål som ska låta lika varjedag, säger Kenny Håkansson.

- Vi lever vidare som vi aldrig har lagt ner. Det är inte någon nostalgiuppståndelse.

Det nya albumet ”Aventure” är inspelat i den legendariska Silence studion i värmländska Koppom med Anders Lind bakom spakarna, i början av sommaren. Albumet innehåller fem nya upptäckter i den svenska folkmusikskatten och fyra nya egenskrivna.

Bakgrund för nytillkomna lyssnare: På 1970-talet var Kebnekajse känt som Sveriges högsta band. Banbrytande och ledande bland de instrumentala progressiva banden. Elektrifierade spelmansmusiken och ryckte bort knätofsarna. I stället flög hippiehåren högt på otaliga musikfester. Gjorde sex LP från starten 1971 till 1978, då de splittrades. Sommaren 2001 återförenades bandet och vårvintern 2009 kom kritikerrosade plattan ”Kebnekajse” med renodlade spelmanslåtar. Efter detta har bandet turnerat flitigt och 2011 vidgar alltså Sveriges hårdaste spelmän ljudbilden för den psykedeliska folkrocken med nya albumet ”Idioten”.


20-års gräns, ok för yngre med målsman

Insläpp kl 18.00