x

Norrbotten Big Band - Ebbot Lundberg
Kulturens Hus - Lilla salen
D. 2013.06.04 Kl. 19:00

Ebbot Lundberg – Från punk till storbandsjazz

Den kaftanklädde frontmannen för popbandet The Soundtrack of our lives, Ebbot
Lundberg, har gjort en musikalisk resa.

All jazz var ju som punk i början, farlig och oroande. Men jazz blir aldrig jazz utan att utmana. Ebbot Lundberg tillsammans med Norrbotten Big Band kommer att bli något alldeles extra.

Ebbot föddes som Torbjörn Lundberg i Västerås 1966. Smeknamnet ”Ebbot” kom
till på en fest där alla talade baklänges. Förutom låtskrivare och textförfattare kan han skriva magiker och producent på visitkortet. Vägen fram till dagens ikonstatus har gått via norsksvenska punkbandet ”Sure Tråkings Trio 1981 - 83 , och Union Carbide Pro-ductions” 1987 -93 för att landa i internationella succén” The Soundtrack of our Lives” 1995 -2012. Det bandet kommer att upplösas efter 2012 och Ebbot har redan tagit ett steg i nästa riktning.

Soloplattan ”There´s only one of us here” från 2012, ett nytt ljudspår i hans liv som har ganska lite att göra med vad som gjorde ”The Soundtrack of our Lives” till en me-gasuccé. Det skulle möjligtvis vara de avslutande minuterna av skivans enda, 43 minuter långa, spår där titeln upprepas som ett mantra. Resten är ”… förtrollande, drömskt, med en psykedelisk grundton” för att citera en recension. Ebbot gjorde något liknande för drygt fem år sedan när han överraskande var solist på improvisationsfestivalen
Perspektiv i Västerås.

Att Ebbot nu väljer att arbeta med Norrbotten Big Band är kanske ett uttryck för punkig frihetslängtan. Det är definitivt ett nytt Soundtrack i hans karriär. Riktigt vad det kommer att bli vet nog ingen än, mer än att det kommer att bli ett projekt att minnas. Johan Lindström som tidigare skrivit arrangemang för Norrbotten Big Band återkommer som arrangör tillsammans med Håkan Broström vilken också kommer att leda orkestern.


För handikapplatser kontakta Kulturens hus biljettkassa, tel 0920 - 45 59 00
Föreställningens längd:
Arr: kulturens hus i samarbete med NBM