x

Pharoah Sanders
Nefertiti
D. 2013.12.05 Kl. 19:00

Jazz i Göteborg presenterar:
Pharoah Sanders
Nefertiti - Göteborg
Söndag 12 maj 2013 kl 19.00
Ålder 18 år

“Trane was the Father, Pharoah was the Son, I am the Holy Ghost.” Albert Ayler.

Nefertiti har nöjet att presentera en av de allra största - Pharoah Sanders! Hans magiska tenorsaxofon har varit stilbildande, dyrkad och bärande inom jazzen sedan Coltrane bjöd in honom till hans band 1964. Detta innebar ett stor förändring för Sanders som flyttat till New York 1961 men inte lyckats leva på musiken och pantsatt sin sax, tidvis sovit i tunnelbanan och tagit jobb när det fanns. Pharoah Sanders fortsatte att lira med andra musiker som Sun Ra, Ornette Coleman och Don Cherry och har under årern rört sig från bebop och free jazz till world och mer lyriska, varma toner. Samma år bildade han även sin första egna grupp och här har vi grunden till en av de absolut viktigaste musikerna som kommit ur den amerikanska jazzen!

Hans spel är energifyllt, rått och fyllt av harmonier. Med åren har tonen blivit rundare och "snällare" men fortfarande med en absolut närvaro av jazzens energi och kreativitet.

"Pharoah is a man of large spiritual reservoir, always trying to reach out to truth. He is trying to allow his spiritual self to be his guide. He is dealing, among other things, in energy, in integrity, in essences." - John Coltrane

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com