x

Urkult 2013
Urkult
D. 2013.01.08 Kl. 17:00

Första helgen i augusti tänds åter eldarna invid Nämforsen då går folk- och världsmusikfestivalen Urkult av stapeln för 19 året i rad. En festival med oändligt mycket kärlek där hela familjen kan trivas & roa sig.

Urkultfestivalen är vackert belägen invid Nämforsen i Näsåker, Sollefteå kommun. Hit kommer varje år upp mot 10.000 besökare för att förutom landskapet njuta av musik, dans, glädje och kärlek.

Urkult är utan tvekan en av de vänligaste festivalerna i Sverige. En folk- och världsmusikfest för alla åldrar och smaker. En mötesplats och inspirationskälla.

Under tre dagar i början av augusti, 1-3 augusti, kommer världen till Näsåker och konserterna avlöser varandra på flera olika scener. Det bjuds på såväl avskalat och stillsamt som ösigt och vilt, på en av de vackraste platser som en festival kan utspela sig på.
En naturlig amfiteater inramas av norra Sveriges tallskogar mot en bakgrund av Ångermanälvens mäktiga brus. Urkult invigs med den storslagna Eldnatten – ett magiskt skådespel med trummor, sång, dans och eld som du inte får missa.

Men Urkult är inte bara musik och konserter – varje år anordnas även kurser och workshops i till exempel dans, sång, låtverkstad, yoga och eldshowande.

Inträde utan förköpt biljett ( i mån av plats )
vuxna 800 kr, ungdomar 600 kr, ålderspensionär 300 kr.

För mer information se: www.urkult.se