x

Steampunk-konvent I Alingsås
.
D. 2013.11.10 Kl. 17:00

Dansa till storband! Besök extraordinära varitéer! Delta i workshops och forum! Bevista fantastiska utställningar! Se steampunk på bio! Upptäck marknadens skatter! Drick en kopp te i en annan värld!

Steampunk-konvent Alingsås 11-13 oktober i Alingsås stad.
Det kan komma att finnas workshops som inte ingår i konventspasset på grund av materialkostnader.

I biljettpriset ingår boende i sovsal och enklare frukost lördag och söndag. Om man vill utnyttja detta erbjudande måste man anmäla sig för det.
Anmälan till sovsal görs på konventets hemsida under Praktiskt. www.steampunk-konvent.se

Barn 0-6 år går in gratis. För övernattning i sovsal måste anmälan skickas in.

En ledsagare per brukare går in gratis, kontakta arrangörerna för detta.
Biljetter kan ej hämtas ut på konventet, alla biljetter måste hämtas ut hos Ticnetombud i förväg.

Vid ankomst visas biljetten upp på Alströmerska magasinet.

Vad är steampunk?
Steampunk kan förklaras som en återskapning av en alternativ historia från 1800-talet. Det är det sena 1800-talet eller sekelskiftet som det kunde ha varit om personer som Ada Lovelace och Jules Vernes hade fått se sina visioner om framtiden förverkligas i sin egen tid. Genren har sitt ursprung i 1800-talets science fiction och fick en renässans under 1980-talet då några författare myntade begreppet steampunk som en utveckling av det då redan existerande ordet cyberpunk.
Framför allt har genren varit litterär och estetisk men under senare tid har även flera andra sammanhang anammat genren. Steampunk flyttar sig även i tiden och det är numer inte bara den viktorianska tiden som genren grundar sig i, hela den moderna tiden från reformationen till en avlägsen framtid speglas genom steampunk.

Vad är ett steampunk-konvent?
Ett steampunk-konvent är ett konvent med temat steampunk! Här skapas en mötesplats för alla Sveriges steampunk-entusiaster och alla som är allmänt nyfikna eller intresserade av genren. Det kommer att bjudas på dräktshower, utställningar, liveband, work-shops, filmvisning, levande rollspel, marknad och mycket annat!

Fantastisk underhållning!
Gycklargruppen Trix Bjuder på gyckliga varietéföreställningar med akrobatik, skäggiga karaktärer, magi och jonglering i sekelskiftskänsla.
Gycklargruppen TRiX består av professionella gycklare, en nycirkuspedagog samt en producent som tillsammans skapar högkvalitativ scenkonst genom att blanda folklig, lättillgänglig gatuteater med cirkus, sång, historia, dans och ett demokratiskt och humanistiskt tänkande.
www.gycklarna.se

Steampunk-konventet bjuder upp till dans tillsammans med storbandet Tongångarne.
Tongångarne är ett storband och showorkester knuten till Göta Studentkår vid Göteborgs Universitet.
www.tongangarne.se

Vilka arrangerar?
Steampunk-konventet arrangeras av den ideella föreningen Bruk i baljan i samarbete med Alingsås kommun.

För mer information se konventets hemsida: www.steampunk-konvent.se