x
Håkan Hellström + Olle Ljungström

Håkan Hellström + Olle Ljungström
Sofiero Slott
D. 2013.01.08 Kl. 19:30

Presenteras av Kulturbolaget, The Tivoli och Live Nation

Håkan Hellström till Sofiero Slott i sommar!

Den största av dem alla, Håkan Hellström, är i vår tillbaka med ett helt nytt album. Vi kan nu stolt meddela att han den 1 augusti återvänder till Sofiero Slott i Helsingborg för en sommarkonsert. En kväll där Håkan delar scen med ingen mindre än Olle Ljungström.

I sommar är det två år sedan Håkan Hellström senast uppträdde på vackra Sofiero Slott. Då med den hyllade skivan "2 steg från Paradise" i bagaget, som släpptes på 10-årsdagen efter debutplattan.

I sina låtar har Håkan Hellström tagit med sig oss lyssnare genom sitt liv. I texterna har vi fått lära känna staden han växt upp och lever i, framgångar och motgångar, uppgång och fall. Den 17 april inleds ett nytt kapitel med släppet av Håkans sjunde studioalbum, ”Det kommer aldrig va över för mig”.

Den kommande skivan är producerad av Måns Lundberg (Deportees, Winhill/Loosehill) och är ett steg i en ny riktning. Ett nytt sound och uttryck men med den nerv som Hellström gjort till sin egen. Bland de involverade på albumet märks gamla bekanta som Björn Olsson och Johan Forsman.

Speciell gäst: Olle Ljungström med band

Olle Ljungström har efter åren som sångare i Reeperbahn också haft en enastående solokarriär. Vi är många och dedikerade beundrare som följt honom genom en rad fantastiska album som blivit något av svenska klassiker. Som sångare och textförfattare har han också tydligt påverkat och inspirerat andra musiker under flera decennier.

Det var utan tvekan i tv-programmet "Så mycket bättre" som Olle Ljungström hittade fram till den stora publikens hjärta. Nya samlingen – trippelalbumet ” Så mycket Olle Ljungström” gick in som nummer två på årets första albumlista.

”Släng in en clown” är titeln på ett nytt album som släpps i mars 2013.

Praktisk information:
Filt och picknick är välkommet att ta med. Försäljning av mat, dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns på området. På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma. Ta väl hand om parken då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!

Åldersgräns 13 år
Barn under 7 år har fri entré i förälders sällskap till konserter på Sofiero Slott. Barn över 7 år köper biljett.

På grund av ljudvolymen och att vi som konsert arrangör följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet, får barn under 13 år inte vistas för nära scenen. Generellt går gränsen vid mixplats, vad som gäller för respektive konsert anges på skyltar i entrén och inne på konsertområdet. Arrangören rekommenderar inte barnvagn. Om barnvagn skall medtagas gäller plats längst bak, detta också på grund av säkerhetsskäl.

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 16:00 på evenemangsdagen.
Biljetter säljs på plats från kl 17:30 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se Biljettförsäljningen via internet slutar kl 16:00 på evenemangsdagen.