x
First Aid Kit + Mando Diao

First Aid Kit + Mando Diao
Sofiero Slott
D. 2013.11.07 Kl. 19:00

KULTURBOLAGET, THE TIVOLI, THE AGENCY GROUP & LUGER PRESENTERAR

First Aid Kit och Mando Diao tillsammans på Sofiero Slott

Opener: Daniel Norgren

Två av landets just nu största och mest hyllade svenska grupper, tillsammans på en och samma scen. I sommar intar First Aid Kit och Mando Dio vackra Sofiero Slott i Helsingborg för vad som tveklöst kommer bli en magisk kväll. Den 11 juli är det dags.

First Aid Kit
Systrarna Söderberg har med First Aid Kit fullkomligt trollbundit världen under året som gått. Med sitt andra och helt och hållet mästerliga album "The Lion's Roar", som spelades in i USA tillsammans med Bright Eyes-medlemmen Mike Mogis, blev de omedelbart Sveriges mest hyllade och älskade artister. De har gjort succé var de än satt sina fötter och satt ett mycket större intryck på oss alla än vad de själva verkar förstå.

Efter USA-turnér spelningar i stora talkshows har de i vinter återvänt till Sverige för en utsåld konserthusturné. På årets Grammisgala plockade duon dessutom hem fyra tunga priser, bland annat för årets artist och årets album. Ett tydligt bevis på First Aid Kits storhet.

Mando Diao
Efter att ha blivit ett av våra största och mest framgångsrika rockband och musikexporter med 1,5 miljoner sålda album, gjorde Mando Dio en helvändning med senaste albumet "Infruset". En skiva där de lämnade skramliga gitarrer bakom sig och bytte språk till svenska. Med texter av Gustaf Fröding. Ett minst sagt modigt steg av ett band på toppen av en lysande internationell karriär.

Det fanns de som tvivlade på projektet, men Mando Diao överbevisade dem alla. Albumet blev en av årets absolut största succéer som snabbt sålde dubbel platina och beskrevs som ett mästerverk. Hittills har de ägt Svensktoppens förstaplats i hela 14 veckor och dessutom belönats med en välförtjänt Grammis på årets gala.

Praktisk information:
Filt och picknick är välkommet att ta med. Försäljning av mat, dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns på området. På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma. Ta väl hand om parken då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!

Åldersgräns 13 år
Barn under 7 år har fri entré i förälders sällskap till konserter på Sofiero Slott. Barn över 7 år köper biljett.

På grund av ljudvolymen och att vi som konsert arrangör följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet, får barn under 13 år inte vistas för nära scenen. Generellt går gränsen vid mixplats, vad som gäller för respektive konsert anges på skyltar i entrén och inne på konsertområdet.

Arrangören rekommenderar inte barnvagn. Om barnvagn skall medtagas gäller plats längst bak, detta också på grund av säkerhetsskäl.

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 16:00 på evenemangsdagen.
Biljetter säljs på plats från kl 18:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se