x

Stratovarius + Amaranthe
Kulturbolaget
D. 2013.17.04 Kl. 19:30

Presenteras av Kulturbolaget & Triffid Productions

De nordiska metalakterna Stratovarius och Amaranthe arbetar för tillfället på nya, efterlängtade album. Samtidigt släpper de nu bomben att de under 2013 ger sig ut på den gemensamma turnén Nordic Nexus Of Nemesis Tour som tar dem till både Malmö och Stockholm.

Stratovarius
Finlands stolthet, Stratovarius, har sedan starten 1984 blivit pionjärer för power metal-genren. Förutom andra storheter som Helloween och Blind Guardian finns det inte många akter som kan mäta sig med Stratovarius betydelse. Debutplattan "Fright Night" var startskottet på en lång och framgångsrik karriär som inkluderar 13 album och en rad turnéer världen över. I Sverige har Stratovarius alltid tagits emot med öppna armar av en stor skara metalfans och sålt plattor i den omfattning att de belönats med guldskivor. Nu arbetar bandet med en ny platta som förhoppningsvis ser dagens ljus inom kort.

Amaranthe
Svenska Amaranthe dök för ett par år sedan upp som ett av de hetaste hårda skandinaviska banden och fick skivbolagen att hamna i fight om deras uppmärksamhet. Med stort kontrakt i handen gick de in Hansen Studio, som bland annat ligger bakom Volbeat, för att spela in sin självbetitlade debutskiva. Resultatet slog de flesta med häpnad och plattan gick tog sig in på topplistor världen över. På Bandit Rock Awards tog de dessutom hem priset för årets genombrott. Med album nummer två på gång ger sig nu bandet ut på gemensam turné med sina finska vänner.

Åldersgräns:  13 år