x

F 5 - Förköp
Fotografiska
D. 2013.06.04 Kl. 22:00

F 4 i februari slog alla rekord och det var längesedan vi upplevde en så entusiastisk publik och ett sånt tryck på ett dansgolv. För att fira att våren äntligen är kommen ställer vi nu till med femte delen av det vi kallar F 1-6. Vi har än en gång tagit i från tårna för att du ska få uppleva elektronisk musik som den var menad att vara, och vi hoppas självklart på att göra den här festen om möjligt ännu bättre än de tidigare.

F 5 handlar till stor del om den sida av dagens dansmusik som framförs live. Först ut är tyska Âme som slog igenom stort på 00-talet med den monumentala Rej. Sedan dess har Âme befäst sin position på den moderna housescenen genom sitt arbete med bland annat Innervisions/Dixon och remixer som Frank Wiedemann & Ry Cuming - Howling (Âme Remix), en av 2012 års allra finaste klubbögonblick. För att ytterligare addera till livekänslan finns även den israeliske producenten Guy Gerber på plats denna kväll. Gerbers liveset är vida omtalade och gav honom nyligen andraplatsen på Resident Advisors lista "Top 20 live acts of 2012". Det ihop med släpp för bland andra Visionquest gör att vi redan nu vågar lova en spelning i särklass. Utöver det hittas svenske mästaren av melodier och somrig house, Jonas Rathsman, på stora golvet denna kväll. Löjligt populära spår som Tobago och Feeling You talar sitt tydliga språk och vi är väldigt glada över att Jonas är tillbaka i stan.

"The disco side of things" håller även den kvalitet; på F 5 ställer levande legenderna Metro Area till med storstilat Brooklyn-kalas. Metro Area består av Morgan Geist och Darshan Jesrani och för vänner av dansmusik behöver de ingen närmre presentation. Med dansgodis som Miura och arbetet med egna lablen Environ har de för evigt skrivit in sig i historieböckerna. Golvet värms av norska Mungolian Jetset. Mungolian är Grammisnominerade för senaste plattan Mungodelics, Todd Terjes favorit-djs och har en speciell plats i alla Stockholmshipsters hjärta efter samarbeten med både The Tough Alliance OCH Dan Lissvik.

För det visuella står Major Briggs (Daniel A Söllscher & Yulian Sanchez Ojanen) de har bjudit in Johan Mets för att skapa animationer analogt som digitalt.

Lineup F 5 Lördag 6 april:

GUY GERBER (Live/IL)
ÂME (Live/DE)
METRO AREA (US)
MUNGOLIAN JET SET (NO)
JONAS RATHSMAN (SE)
NIKLAS PAUS
MAJOR BRIGGS / JOHAN METS (VISUALS)