x

Svansjön Med Stjärnor Från Bolsjoj Och Mariinsky
Filadelfiakyrkan
D. 2013.27.03 Kl. 19:30

Kulturbolaget presenterar Pjotr Tjajkovskijs Svansjön – The Russian State Ballet besöker Köpenhamn och Stockholm i mars!

En av världens förnämsta balettensembler, The Russian State Ballet, gästar Stockholm. Det klassiska mästerverket Svansjön uppförs under tre aftnar i Filadelfiakyrkan i Stockholm samt i Konsertsalen Tivoli i Köpenhamn. Musiken framförs av Gubernatorsky Academic Symphony Orchestra.

Svansjön är Tjajkovskijs odödliga kärlekshistoria fylld av starka känslor och skönhet. Med solister både från Bolsjoj och Mariinsky och en ensemble bestående av mer än 40 dansare ackompanjerat av Gubernatorsky Academic Symphony Orchestra är det en enastående ballettproduktion på turné, som besöker Sverige i slutet av mars.

The Russian State Ballet grundades 1979 för att samla de största stjärnorna från Bolsjojteatern i Moskva och de andra två välkända ryska balettensemblerna Mariinsky (Kirov) och Stanislavsk. Tillsammans blev de ett turnerande sällskap för att presentera Rysslands främsta balettrupp för resten av världen.

The Russian State Ballet, som kännetecknats av både sin traditionalism och moderna elegans, leds av den prominente Viacheslav Gordeev. En man med en lång historia som dansare, koreograf och konstnärlig ledare för Bolsjojteatern i Moskva.

Svansjön uppförs i Filadelfiakyrkan av The Russian State Ballet med solister från Bolsjoj Ballet och Mariinsky Ballet. Bolsjojteatern invigdes 1825. Det var där som Tjajkovskijs Svansjön hade sin urpremiär den 4 mars 1877. Klassisk mark som anses ha den mest prestigefyllda balettakademien och världens bästa balettkompani.

Kompositör: Pjotr Tjajkovskij
Originalkoreograf: Julius Reisinger
Ny version: Viacheslav Gordeev
Dirigent: Vladimir Rylov

Spelas 27, 28 och 30 mars klockan 19:30 i Filadelfiakyrkan Stockholm.
Föreställningens längd ca 2 tim och 20 minuter inkl. paus.

För mer information: www.ryskabaletten.se