x

The Moody Blues
Filadelfiakyrkan
D. 2013.29.06 Kl. 19:30

Presenteras av Kulturbolaget & FKP Scorpio

Rocklegendarerna The Moody Blues till Sverige i sommar

Efter nästan 50 år som band och mer än 70 miljoner sålda album kommer de experimentella rocklegendarerna The Moody Blues till Sverige för en konsert. Den 29 juni spelar de i Filiadelfiakyrkan i Stockholm. Biljetterna släpps den 21 februari.

Storbritanniens nu legendariska The Moody Blues slog under 60-talet igenom med sina musikaliska konstverk till progressiv rock. De blev kända som ett experimentellt band som testade gränserna i elektroniska landskap. Ofta så pass avancerat att det kunde innebära problem att återskapa live.

Skivbolaget Decca tillfrågade 1967 gruppen att spela in skiva med klassisk musik för att marknadsföra ett nytt ljudsystem. Efter att ha fått full konstnärlig kontroll över projektet spelade bandet in det magnifika verket "Days of Future Passed". Med hjälp av symfoniorkester skapade The Moody Blues en helt ny genre och ett album som inte liknande något annat.

Ett par år senare släpptes konceptalbumet "On the Threshold of a Dream" som blev Birmingham-gruppens första etta på den engelska försäljningslistan. Därefter följde några enormt framgångsrika och produktiva år. I hemlandet blev The Moody Blues ett av de alla största banden, men även i USA började de klättra högt på listorna. Med sjunde albumet "Seventh Sojourn" toppade de 1972 den amerikanska Billboardlistan i hela fem veckor.

I sommar beger sig britterna till Sverige för en spelning i Filadelfiakyrkan i Stockholm!

Åldersgräns: 13 år

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 17:00 på evenemangsdagen.
Biljetter säljs på plats från kl 18:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se