x

The 69 Eyes
Sticky Fingers
D. 2013.08.03 Kl. 20:30

The 69 Eyes till Sverige i vår

Support: Baby Jane

De legendariska gothrockarna från Helsingfors är aktuella med sitt tionde album som släpptes häromveckan, 20 år efter debuten. I vår ger sig The 69 Eyes ut på turné som tar dem till Stockholm, Göteborg och Malmö i mars.


De finska goth'n'roll-hjältarna i The 69 Eyes har sedan slutet av 80-talet hållit ihop som ett av världens mest sammansvetsade rockband. Faktum är att de har lyckats behålla samma line-up av medlemmar de senaste 20 åren.

Under samma period har de med sina tio album uppnått något av kultstatus. På varje enskilt album och albumspår har de gång efter gång övertygat och imponerat med sitt sätt att omvandla finskt vemod till episka och odödliga rockkompositioner.

I hemlandet har de hedrats för sin betydelse för den finska musikexporten. Sverige, i synnerhet, har en speciell plats i bandmedlemmarnas hjärtan. De har till och med kallat Stockholm för en andra hemstad. Det var också här de spelade in sitt nya album "X" tillsammans med Stefan Boman, känd för sitt arbete med bland annat Kent, Hellacopters och Backyard Babies.

Med sitt bästa album hittills i bagaget, besöker The 69 Eyes i vår Sverige för tre spelningar.