x

Adrian Crowley + Francis May
Debaser Malmö
D. 2013.24.04 Kl. 19:00

Om vi utgår från idéen om musikalisk storhet baserad på framgångar i X Factor eller Idol, och istället vänder oss mot det motsatta hållet och går till näsorna stöter i en vägg kommer vi bland Nick Drake, Badly Drawn Boy och Mark Kozelek även stöta på Adrian Crowley. Han omfamnar själva antitesen till det glättiga, flåshurtiga och grunda som strålar ut ur TV-rutans jakt på ”talang”, bara det att han var 25 år första gången han stod på scenen och framförde eget material framstår som helt absurt ur ett Idol-perspektiv.

Född på Malta, uppvuxen i Kamerun och senare på Irland, tillfälliga perioder boende i USA och Frankrike har fått Crowley att genom åren förfina förmågan att observera det mänskliga samspelet, de små detaljerna som ligger som frön till varje unika historia. Med en lågmäld men passionerad ton tar Crowley oss med på en upptäcktsfärd, hans bakgrund som fotograf och filmskapare lyser igenom i de filmiska sångernas fantastiska värld.

I See Birds Flying, Adrian Crowleys femte album släpptes tidigare under hösten och har fått ett lysande mottagande för sin ärliga lidelsefullhet. En av Irlands idag främsta låtskrivare kommer till Sverige och utomhusscenen på Debaser, notera det redan nu i din kalender.

Först ut denna kväll är Francis May från Stockholm. De senaste två åren ungefär har hon jobbat hårt med att färdigställa sin skiva, producerad av Andreas Dahlbäck (Anna Ternheim, Tomas Andersson Wij mfl) och i år ska den äntligen släppas. Håll koll!

Klas A.M. Eriksson från Urban Undertones spelar fin vårmusik i dj-båset.

Och glöm inte att vi kör HALVA PRISET i baren FÖRSTA TIMMEN hela våren/sommaren, alla dagar.