x

Magnus Ekelund & Stålet + Viktor & The Blood
Debaser Medis
D. 2013.17.05 Kl. 19:00

Under 2012 har Magnus Ekelund & Stålet släppt sitt andra album Det Definitiva Drevet (Teg Publishing / Playground) och turnérat intensivt. De har genmomfört sjuttio konserter, bland annat som förband till Markus Krunegård på hans nordenturné. Magnus Ekelund & Stålet är just nu aktuella med singeln Svartöstaden. Första låten från DÖDSKULT, det tredje albumet på lika många år, som släpps 3/4 2013

2012 är Magnus Ekelund & Stålets år. Fjolårsdebuten Svart Flagg följdes i våras upp av albumet Det Definitiva Drevet som omedelbart kritikerrosades. Singeln Supernova blev en långkörare på P3 under sommaren och bandet har turnérat intensivt i hela landet mer eller mindre oavbrutet. Magnus Ekelund har också turnérat med Jakob Hellman och Mattias Alkberg, både som akustisk support och som en del av deras respektive band. Han har dessutom gästat Kristian Antilla på scen.

Magnus Ekelund har genomfört över sjuttio konserter i år. Publiken har växt och växt i takt med att ryktet snabbt spridit sig om artisten med det unika uttrycket. Under sommaren har succéspelningar på festivaler som Peace & Love och Storsjöyran avlöst varandra. Sommaren avslutades med en spelning på det alldeles för lilla Södra Bar i Stockholm dit flera hundra fler besökare än vad lokalen rymde kom. Därefter gav sig bandet ut på tunré tillsammans med Markus Krunegård, något som exponerade dom för en ny publik.

Magnus Ekelund har kort sagt setts överallt under året som gått. Och det är bara början. Han står inför sitt stora genombrott. April 2013 släpps albumet DÖDSKULT.

VIKTOR & THE BLOOD
Med rötter från Sugarplum Fairy och Mando Diao formade Viktor Norén, Jonas Karlsson och Samuel Giers trion Viktor & The Blood som är aktuella med sin debut-EP den 29 april.

"Kombinationen av den råa energin från en punktrio, klassisk låtskriveri och ett stenhårt, modernt rocksound”. Så beskriver Viktor & The Blood sin musik. Tillsammans besitter trion smått otroligt över 30 års liveerfarenhet, med turnéer över hela världen i band som Sugarplum Fairy och Mando Diao. Viktor & The Blood består av Viktor Norén, Jonas Karlsson och Samuel Giers. Bandet bildades i Stockholm våren 2012.

Viktor & The Blood släpper sin självbetitlade debut-EP den 29 april och första singeln “Kicks Out On A Saturday Night” den 22 april.

EP:n, och det efterföljande fullängdsalbumet, produceras av Jacob Hellner. som tidigare rört sig i en mycket hårdare och råare musikalisk tillvaro (Rammstein m.fl.) men har samtidigt ett fantastiskt öra för popmusik, vilket gör honom perfekt lämpad som producent för Viktor & The Blood.

Djs ikväll är Simona De Giorgio och John Olsson

Simona är klubbtjejen som syns på Debaser minst en gång i veckan. Hon har spelat i djbås på olika ställen så som tex, Ace, Sommar!, Debaser, Baba Sonic och Bonden.

John är soloartisten och djn som fått dansgolv att svänga på nästan alla klubbar i stan i flera år. Han huserar med sin egna klubb Popaholic på Bonden bar varje månad sen 3 år tillbaka.